Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coca-Cola avslører tysk VM-tropp

Se lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det er 98 dager igjen til Fotball-VM braker løs i Tyskland. VM-feberen er i ferd med å stige i arrangørlandet, selv om det tyske landslaget sliter.

Onsdag tapte Jürgen Klinsmanns menn 4-1 mot Italia.

- Tyskland krymper til en fotballdverg, skrev avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bilder på colabokser

Nå har Klinsmann fått seg et nytt sjokk. Han har hele tida nektet å si noe om hvem han kommer til å ta med i VM-troppen, men nå har store deler av den lekket ut.

En talsmann for Coca-Cola avslører nemlig 16 VM-navn overfor avisa Handelsblatt.

Årsaken til at brusprodusenten har fått tak i 16 spillernavn som skal til VM, er at de planlegger en stor kampanje i Tyskland. Allerede seinere denne måneden sendes colabokser med spillerportretter ut på det tyske markedet.

- Kan endres

DEPPET: Michael Ballack var skuffet etter 4-1-tapet mot Italia på onsdag. Nå kan han glede seg over at Coca-Cola avslører hans navn i VM-troppen. Foto: REUTERS
DEPPET: Michael Ballack var skuffet etter 4-1-tapet mot Italia på onsdag. Nå kan han glede seg over at Coca-Cola avslører hans navn i VM-troppen. Foto: REUTERS Vis mer

Coca-Cola har ikke bare fått oppgitt de sikre spillerne som Michael Ballack og Oliver Kahn, men også spillere som Per Mertesacker (Hannover 96) og Lukas Podolski (Köln).

Ifølge B.T. bekrefter en talsmann for det tyske fotballforbundet bekrefter at brusprodusenten har fått en liste med 16 navn, men legger til at «sportslige erfaringer viser at den ikke behøver å være endelig».

Coca-Colas talsmann hevder imidlertid at det kun skal være alvorlige skader som kan dytte noen av de 16 ut av lista.

De offisielle troppene på 23 spillere skal meldes inn til FIFA 15. mai - en dato Klinsmann mener er altfor tidlig. VM starter 9. juni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!