<strong>GÅ AV:</strong> Gigantsponsorene Coca-Cola, McDonald's og Visa vil at Sepp Blatter skal gå av med umiddelbar virkning. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/Files / NTB Scanpix
GÅ AV: Gigantsponsorene Coca-Cola, McDonald's og Visa vil at Sepp Blatter skal gå av med umiddelbar virkning. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/Files / NTB Scanpix Vis mer

Coca-Cola, Visa, Budweiser og McDonald's vil ha Blatter fjernet umiddelbart

- For hver dag som går blir ryktet og omdømmet til FIFA bare dårligere og dårligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire gigantsponsorer melder at de ønsker Sepp Blatter fjernet. Først ut var Coca-Cola, som vil at Sepp Blatter trer tilbake som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) med umiddelbar virkning.

Coca-Cola mener at det er det eneste riktige etter at sveitsiske myndigheter har innledet etterforskning mot den mektige 79-åringen.

- For hver dag som går blir ryktet og omdømmet til FIFA bare dårligere og dårligere. FIFA trenger reformer, og det kan kun skje gjennom en fullstendig uavhengig tilnærming, heter det i uttalelsen fra Coca-Cola, melder NTB.

Ikke lenge etter fikk Coca-Cola svar fra Blatter selv. 79-åringen mener at det er til det beste for FIFA at han blir sittende.

- Coca-Cola er en høyt verdsatt sponsor for FIFA, men Mr. Blatter er uenig med deres synspunkter og mener det ikke er i FIFAs beste interesse om han forlater kontoret sitt nå. Det vil heller ikke være en fordel for prosessen og reformen som nå er satt i gang. Derfor vil han ikke trekke seg, heter det blant annet i pressemeldingen, som er gjengitt av The Guardian.

McDonald's, Visa og Budweiser med samme krav Også McDonald's krever at FIFA-presidenten forlater posisjonen umiddelbart.

- De siste ukers hendelser har fortsatt å ødelegge ryktet til FIFA, og folkets tillit til organisasjonens ledelse, sier McDonald's i en pressmelding, ifølge Reuters.

Senere i kveld kom også beskjeden om at den amerikanske kredittkortgiganten, Visa, ønsker å få Blatter fjernet umiddelbart.

- Vi har ingen tro på at en meningsfull reform kan utføres under FIFAs eksisterende ledelse. På bakgrunn av den siste ukas hendelser, er det klart at det er i FIFAs interesse, og i sportens, at Sepp Blatter trekker seg umiddelbart, skriver Visa i en pressemelding, ifølge AFP.

Det samme ønsket har også Budweiser-eierne Anheuser-Busch InBev.

- Vi har vært aktivt med i reformarbeidet g mener at det gjøres best uten Blatter, het det fra Anheuser-Busch InBev, melder NTB.

Etter planen skal Blatter sitte i presidentstolen til i februar 2016, men nylig meldte sveitseren at om ikke medlemslandene greier å enes om en kandidat, er han innstilt på å fortsette

Platini dratt inn i skandalen Blatter har i frykt for å bli tatt ikke villet forlate Sveits den siste tiden. Likevel ble han forrige fredag pågrepet og siktet for økonomisk kriminalitet.

Også UEFA-president, Michel Platini, har blitt dratt inn i FIFA-skandalen den siste uken. Forrige helg ble det kjent at han i 2011 fikk utbetalt 17,8 millioner kroner fra FIFA.

Platini sier pengene var for konsulentarbeid han gjorde for FIFA fra 1998 til 2002, og at utbetalingen drøyde til 2011 på grunn av organisasjonens økonomiske begrensninger da jobben ble utført.

Michel Platini var før overføringen ble kjent ansett som en av de sterkeste kandidatene til å overta presidentvervet i FIFA, og var blan annet støttet av Norges Fotballforbund.

• Les også: Blatter på kanten av stupet

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer