Cole - endelig voksen

Spilte seg inn i Sven-Görans hjerte. Ved å gjøre det enkelt.

(Dagbladet.no): England sleit lenge mot Nord-Irland på Old Trafford. Fantastisk keeperspill av Maik Taylor sørget for det.

Den nord-irske keeperen leverte en serie gigantredninger, men det kunne bare ikke holde for den lille naboen.

Men så leverte Joe Cole den viktige varen mål.

Kun 61 sekunder etter pause snappet Cole opp en svak pasning i det nord-irske forsvaret, og satte ballen sikkert i mål. Og det var akkurat det England trengte for å få roen til å lage litt moro foran et fullsatt Old Trafford.

Joe Cole har levert en rekke praktkamper for Chelsea denne våren, etter en tung høstsesong. Og før dagens landskamp gikk Englands landslagstrener Sven-Göran Eriksson ut og forlangte en skikkelig kvalitetskamp av Cole også i landslagstrøya.

Det fikk han.

- Joe gjorde akkurat det jeg håpte på. Jeg må bare gratulere ham med en fantastisk kamp, sier Eriksson om Chelsea-spilleren.

Og Eriksson mener Cole har vokst mye under Jose Mourinho i Chelsea. Unggutten har lenge vært å regne blant Enlands største fotballtalenter, men nå er han i ferd med å bli voksen.

SIMPLE AND BEST: Joe Cole har lært å gjøre det enkelt. Da var han også best. Her gratuleres han av Ashley Cole og David Beckham etter 1-0-scoringen. Foto: Reuters
SIMPLE AND BEST: Joe Cole har lært å gjøre det enkelt. Da var han også best. Her gratuleres han av Ashley Cole og David Beckham etter 1-0-scoringen. Foto: Reuters Vis mer

- Han har endelig lært at fotball ikke bare handler om å gjøre vidunderlige ting med ballen. Det handler også om vite når man kan gjøre triks og når man skal spille en enkel pasning. I tillegg har han blitt mye flinkere i forsvarsspillet, skryter svensken.

Sju minutter etter Coles scoring sto det 3-0 til England. Og da var det skikkelig kosestemning på Old Trafford - spesielt da Wayne Rooney viste litt av hva han kan.

Først kombinerte Wayne Rooney og Frank Lampard. Michael Owen endte opp med ballen og chippet den over keeper.

Og så var det Rooney - på egenhånd. I hvert fall nesten.

19-åringen trillet rundt med fire-fem svimle nord-irer før han skjøt knallhardt via keeper Bair og i mål fra skrått hold.

Noen minutter seinere ladet Fran Lampard skuddfoten og skjøt ballen via en forsvarer og i mål fra 25 meter.

- Nå skal jeg nyte resten av dagen. Men jeg kommer ikke til å ta av, oppsummerer målscorer Joe Cole.

GOD: Wayne Rooney nikker i stanga.
LIVERPOOL-MORO: Liverpool-gutta Wayne Rooney og Michael Owen jubler over sistnevntes scoring. Selv om de to kommer fra samme by, var de ungdomsstjerner i hver sin klubb. Owen i Liverpool, Rooney i Everton.