PANGÅPNING: Joe Cole sendte Liverpool i ledelsen før halvminuttet var spilt på Anfield. Det var sommerkjøpets første scoring etter bosmanovergangen fra Chelsea.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
PANGÅPNING: Joe Cole sendte Liverpool i ledelsen før halvminuttet var spilt på Anfield. Det var sommerkjøpets første scoring etter bosmanovergangen fra Chelsea.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Cole åpnet målkontoen etter 25 sekunder

- Glad for å score mitt første mål for Liverpool.

||| (Dagbladet): Liverpool - Steaua Bucuresti 4-1.

Roy Hodgson fikk erfare hvor vanskelig det er å kjempe på flere fronter da han ledet Fulham hele veien til Europa League-finale i Hamburg i mai. Europacupeventyr dekket nemlig over det faktum at London-laget på ingen måte var like konkurransedyktig i hjemlig serie da de endte på en grå 12.-plass.

Det er ikke noe Hodgson kan tillate seg i sin nye tilværelse som Liverpool-sjef, der sulten etter Champions League-fotball er stor etter fjorårets katastrofesesong i Premier League.

Derfor var Hodgson nødt til å prioritere hvile for flere av sine største stjerner i Europa League-åpningen mot Steaua Bucuresti med Manchester United ventende på Old Trafford på søndag.

Jamier Carragher og Glen Johnson var plassert på benken, mens Fernando Torres, Steven Gerrard, Martin Skrtel, Christian Poulsen og Milan Jovanovic ikke engang var med i troppen.

Tilbakespill
De mange fraværene så imidlertid ikke ut til å merkes da Joe Cole sørget for en drømmestart med sin første scoring for de røde før halvminuttet var spilt på Anfield.

Nyervervelsen, som er disponibel mot United etter å ha sonet karantene for utvisningen i serieåpningen, var kvikk i oppfattelsen og snappet opp et hasardiøst forsøk på tilbakespill til keeper og plasserte ballen kaldt og rolig til side for Ciprian Tatarusanu i Steaua-målet.

- Jeg er glad for å score mitt første mål for klubben, sier Cole.

Rumenerne skulle imidlertid slå tilbake etter et drøyt kvarters spill da Cristian Tanase løp fra Daniel Agger og Sotirios Kyrgiakos i hjemmelagets midtforsvar og løftet framspillet fra Bogdan Stancu nonchalant over Pepe Reina.

Det markerte innledningen på Steauas beste periode i kampen, og gjestene var fullt på høyde med vertene fram til pause.

Etter hvilen handlet imidlertid det meste om Liverpool, som koblet jerngrep om oppgjøret da David Ngog viste hvordan et straffespark skal tas etter at Sotirios Kyrgiakos ble revet overende i feltet drøyt 10 minutter ut i omgangen.

Toppscorer Ngog
Siste rest av spenning ble så definitivt utløst da innbytter Lucas Leiva hamret inn 3-1 fra 20 meter ni minutter før slutt med en av sine første ballberøringer i kampen.

David Ngog satte et solid punktum på overtid da han noe heldig fikk med seg ballen før han vartet opp med en klinisk avslutning som gir grobunn for optimisme foran møtet med et United-lag et stykke unna sin beste form.

Det var forøvrig Ngogs sjette mål på fem kamper denne sesongen, alle turneringer medregnet. Det er mest av samtlige Premier League-spisser så langt.

- Lagene som kommer hit prøver å stenge oss ute i 1. omgang. Dette var viktig. Du må vinne hjemmekampene dine. Det var en tøff kamp, men et godt resultatet, sier Cole.