Cole avgjorde igjen

NEWCASTLE (NTB): Andy Cole fortsetter å dundre inn mål. I dag var det de gamle lagkameratene hans i Newcastle som fikk svi, da Manchester United revansjerte fjorårets 0-5-tap på St. James' Park.

United hadde store problemer med å trenge gjennom Newcastles fembackslinje, men Cole virker ustoppelig for tiden. 66 minutter ut i kampen scoret han for 15. gang denne sesongen. David Beckham la en perfekt crossball, og Cole fikk gå uforstyrret opp og heade i langhjørnet.

Målet var nok til å sikre Uniteds femte strake serieseier. Før juleprogrammet starter leder Alex Fergusons mannskap den engelske eliteserien med fire poeng, men United-manageren var ikke fornøyd med dagens innsats.

- Vi scoret et fantastisk mål og tok tre poeng vi egentlig ikke fortjente. Uten Schmeichel og Gary Pallister ville vi blitt slått. Det var skuffende at vi ga fra oss ballen så lett, og vi kan bedre enn dette, sa Ferguson.

Fantastisk Schmeichel

Et hardt arbeidende Newcastle hadde muligheter til å stoppe serielederen, men uten langtiddsskadde Alan Shearer sliter laget med effektiviteten. John Barnes, Stuart Pearce og Faustino Asprilla hadde fete tilbud, uten å lykkes. For bakerst hos United gjorde Peter Schmeichel en ny stor kamp og ble kåret til banens beste spiller.

Beckham slo an tonen for United etter ni minutter, men keeper Shaka Hislop fikk en hånd på ballen. Newcastles Pearce presset ballen gjennom United-muren kvarteret ut i kampen, men det ble for enkelt for Schmeichel.

Etter 25 minutter fikk imidlertid den store dansken litt å bryne seg på. Barnes gikk høyest på et innlegg fra Pierce, men Schmeichel stoppet headingen med en fantastisk enhåndsredning. Barnes trodde knapt sine egne øyne.

Farlige Cole

To minutter før pause presenterte Cole seg for første gang. United-spissen vendte elegant vekk Pearce, men Hislop var fint ute og gjorde målet mindre.

Kampen sto og vippet fram til Cole fant nettmaskene, men etter scoringen rev United til seg et visst overtak. Ryan Giggs hadde sjansen alene med Hislop, før Paul Scholes dundret ballen over fra kloss hold.

De siste ti minuttene tok hjemmelaget over i jakten på utligningen, og det ble hett rundt Ronny Johnsen og resten av United-forsvaret. Pearce presterte en heading av samme klasse som det Barnes gjorde før pause, men Schmeichel var like utilnærmelig. To minutter før slutt brukte Barnes hodet igjen, men ballen spratt på feil side av stolpen.

På overtid fikk Asprilla den siste muligheten til å fravriste United seieren. Colombianeren greide å overliste Schmeichel, men lobben gikk også over tverrliggeren.

Ole Gunnar Solskjær fikk et drøyt kvarter for United, men han greide ikke å markere seg. Henning Berg ble sittende på reservebenken.

(NTB)