Cole glad han slipper Mourinho-stilen

Chelsea er 180 min. fra ligacupfinalen.

• 1. semifinale i ligacupen direkte kl. 20.45: Chelsea - Everton

(Dagbladet.no): Didier Drogba ryktes bort fra Chelsea på grunn av Jose Mourinhos bitre avskjed. Frank Lampard, Michael Essien, Florent Malouda og Ricardo Carvalho ønsket alle å følge portugiseren ut døra på Stamford Bridge.

Lik filosofi

Slik er det ikke med England-ving Joe Cole, han er veldig fornøyed med Avram Grant som manager. Så er han også blitt bankers på vingen under israeleren.

Og han foretrekker Grants taktikk framfor Mourinhos.

- Den ligger tettere opp mot min egen filosofi om hvordan du spiller fotball. Engelske spillere får beskjed om å spille forsiktig. Vi blir foret opp slik, vi skal ikke ta sjanser, sier Cole til Daily Telegraph.

Kantspilleren mener han får ta flere sjanser i nye Chelsea og er forbløffet over hvor bra laget er blitt under Grant. Siden Mourinho dro har laget vunnet 17 av 24 kamper.

- Det var turbulent i sesongstarten, så kom Avram inn og roet ned tingene. Han har forandret ting sakte. Nå har vi kontakt med toppen, og vi er med i alle cupene. Gutta har blitt glad i ham, og vi blir bedre for hver dag. Vi prøver å omfavne den nye taktikken og stilen manageren ønser seg, sier Cole.

TRIVES BEDRE MED SJANSER: Joe Cole skryter av Chelsea-manager Avram Grant, israeleren som fikk den umulige jobben med å etterfølge Mourinho. Foto: Scanpix/Reuters
TRIVES BEDRE MED SJANSER: Joe Cole skryter av Chelsea-manager Avram Grant, israeleren som fikk den umulige jobben med å etterfølge Mourinho. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Kjøper ikke trofeer

Chelsea er for tida i ferd med å sikre seg Frankrike- og Bolton-spiss Nicolas Anelka. Cole blir gjerne i Chelsea ut karrieren.

Og han avviser påstander om at det er Roman Abramovitsj\' penger som alene har gjort de blåkledde til en suksess.

- Det irriterer meg når folk sier at Chelsea kjøper ligaen. Jeg har aldri sett en pundseddel scoret et mål, og jeg har aldri vært i en klubb med så god atmosfære, sier vingen til The Times.

Han må nok bare innse at for mange engelske fotballsupportere er Chelsea et hatlag. Everton-sjef David Moyes tror de fleste håper på Chelsea-tap i den første ligacupsemifinalen i London i kveld.

- Jeg tror det, jeg håper det. Jeg tror mange ønsker å se nye lag vinne ting. Og Tottenham har også sjansen i kveld, mot Arsenal.

• Ligacup direkte: Semifinale i kveld og i morgen kveld

Cole glad han slipper Mourinho-stilen
IKKE SÅ GODE VENNER: Joe Cole var i hvert fall ikke tilfreds med spillestilen til Jose Mourinho.