Cole gull verdt for United

Liverpool (NTB): Andy Cole sendte Manchester United et nytt steg nærmere seriegullet i dag. To ganger slo 26-åringen til da Liverpool ble slått 3-1 i prestisjeoppgjøret på Anfield Road.

Knapt halvparten av serierundene er unnagjort. Likevel er det mange som har utropt United til seriemester allerede. Duellen på Anfield ble sett på som en nøkkelkamp i så måte, og Alex Fergusons mannskap sviktet ikke. Liverpool er distansert med 12 poeng.

- Deilig. United bruker ikke å gjøre det så bra før jul, men nå flyter spillet. Hvis vi kan fortsette sånn ser det lovende ut, selv om det er lang tid igjen av sesongen, sa Henning Berg til NTB. Andy Cole var enig.

- Vi kan ikke avskrive noe lag så tidlig, men vi skaper sjanser og scorer mål.

Umettelig

United-spissen har laget hele 11 mål på åtte kamper og virker umettelig. Før pause var det lite å se til Cole, men han var nådeløs da han fikk sjansen. Seks minutter etter pause ble Bjørn Tore Kvarme hardt straffet da han mistet ballen til Cole. Måljegeren trakk innover på banen før han feide ballen forbi David James. Cole virker ikke særlig bekymret for at manager Ferguson vurderer å bla opp en rekordsum for å kjøpe chileneren Marcelo Salas.

- Det tenner meg bare, sa Cole.

Liverpool brukte ni minutter på å slå tilbake. Michael Owen ble felt av Nicky Butt, og Robbie Fowler satte straffesparket i mål etter å ha fintet ut Peter Schmeichel i målet.

Super-frispark

David Beckham liker å gjøre ting med stil, og frisparket hans 20 minutter før slutt var av den utsøkte sorten. Fra snaut 20 meter skrudde han ballen i mål via tverrliggeren.

- Jeg er blitt kritisert for frisparkene mine, så det var deilig å lykkes. Vi fortjente denne seieren etter å ha jobbet hardt og scoret noen flotte mål, sa Beckham.

Da Cole feide inn 3-1 etter en stuss fra Teddy Sheringham bare fire minutter senere var kampen avgjort. Øyvind Leonhardsen forsøkte fortvilet å stoppe Cole, men var noen tideler for sent ute.

Leo var den eneste av de norske Liverpool-spillerne som fikk være med kampen ut. Han la ned et voldsomt arbeid, men fikk ikke uttelling for strevet. Både en småskadet Kvarme og Stig Inge Bjørnebye ble ofret i Liverpools jakt på flere scoringer i 2. omgang. Manager Roy Evans satset ultroffensivt, med Karlheinz Riedle og Patrik Berger som innbyttere, uten at det hjalp.

Uvant rolle

Hos United ble Ole Gunnar Solskjær sittende på benken, mens både Ronny Johnsen og Henning Berg la ned en stor jobb i forsvar. Johnsen er i ferd med å tilpasse seg den noe uvante rollen sentralt på midtbanen, men så ut til å trives bedre da han ble trukket lenger ned på banen mot slutten.

- Midtbanerollen er interessant, og jeg har fått den i en del bortekamper mot gode lag. Men jeg må spille der noen kamper for å finne meg til rette, sa en glad Johnsen.

- Det er alltid spesielt å møte Liverpool borte, og dette var både et utrolig bra og viktig resultat for oss, fortalte Ronny Johnsen, som skal få problemer med å vippe Berg vekk fra stopperplassen. Igjen var 29-åringen sikkerheten selv.

Sløv Fowler

- Michael Owen er veldig kjapp og Robbie Fowler en rev til å lage mål, men jeg synes det gikk greit. Fowler har ikke spilt på en stund og var ikke helt på hugget. Det var bra for oss, sa Berg etter sin første seier over Liverpool med United.

- Jeg har vunnet her før med Blackburn, men dette var ekstra morsomt. Du føler deg aldri trygg mot et lag som Liverpool, men på stillingen 3-1 trodde jeg at vi skulle vinne, sa Henning Berg.