Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cole hatet spisskollega Sheringham som pesten

- Drikker heller te med Neil Ruddock - og Ruddock brakk beinet mitt på to steder.

JUBLER 1: Cole, Sheringham og Beckham omfavner hverandre hjertelig...eller ikke? Foto: REUTERS/Ian Hodgson
JUBLER 1: Cole, Sheringham og Beckham omfavner hverandre hjertelig...eller ikke? Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Andrew Cole (den gang kjent som Andy), skulle debutere for England. Året var 1995, motstander var Uruguay. Han skulle på for Teddy Sheringham, etter omkring 70 minutter.

«Øyeblikket hadde kommet. Jeg går opp på banen, mens 60 000 mennesker ser på. Sheringham går av. Jeg forventer et håndtrykk, en hilsen - «Good luck, Coley», eller noe, og er klar til å ta ham i hånda. Han nekter.»

Andrew Cole skyr Teddy Sheringham som pesten. Det er på bloggen sin hos The Independent at Cole åpner seg. Han sier at han og  Sheringham ikke vekslet ett eneste ord med hverandre i løpet av fire år som spisskollegaer hos Manchester United.

- Jeg drikker heller en kopp te med Neil Ruddock enn med Teddy Sheringham, skriver Cole.

- Og Neil Ruddock brakk beinet mitt på to steder.

FienderFor Cole sier han aldri trodde Ruddock skadet ham med vilje, et spørsmål som ble tatt opp i etterkant av den voldsomme taklingen Stokes Ryan Shawcross satte inn på Aaron Ramsey. Cole gjør det likevel klart at han var, og fortsatt er, forbannet på Ruddock for det som skjedde:

- Jeg er ikke ute etter noe kos og klem med Neil Ruddock. Jeg har bare ikke det permanente fiendskapet med ham som jeg har med Sheringham, skriver spisslegenden.

Fiendskapet de to i mellom ble først omtalt i United-guru Andy Mittens bok «Glory Glory», som kom i 2009, og stammer som Cole nå skriver fra den famøse landslagsdebuten. Cole beskriver hvordan han var vanvittig nervøs  - «so nervous it was frightening».

YdmyketSheringham tok all magien vekk fra gleden av å debutere i England-trøya. Han ydmyket Andrew Cole foran hele Wembley.

JUBLER 2: Men de vekslet aldri et ord, ifølge Cole. Foto: AP/Adam Butler
JUBLER 2: Men de vekslet aldri et ord, ifølge Cole. Foto: AP/Adam Butler Vis mer

- Dette skulle være høydepunktet i mitt yrkesaktive liv. (...) Og hvor mange satt ikke der og så på hva Teddy gjorde mot meg, spør Cole.

Fotballspilleren Sheringham har derimot ikke den gamle spisskjempen noe imot. Kun personen. Som Cole formulerer det på originalspråket:

«I've just loathed him personally for 15 years.»

De to utgjorde sammen med Dwight Yorke og Ole Gunnar Solskjær en fryktet spisskvartett. Andrew Cole vant fem ligagull, to FA-cuptitler og ett Champions League-gull som United-spiller.

Ifølge The Independent scoret Cole og Sheringham 54 mål på 4581 spilte minutter sammen, i snitt ett hvert 85. minutt.

JUBLER 3: Heller ikke her mener Cole de to snakket til hverandre. Foto: REUTERS/Ian Waldie
JUBLER 3: Heller ikke her mener Cole de to snakket til hverandre. Foto: REUTERS/Ian Waldie Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!