GRATIS: Joe Cole forlot Chelsea i vår og kan gå gratis til en annen klubb, dermed blir lønningsposten stor. Her scorer han for gamleklubben. Foto: AFP
GRATIS: Joe Cole forlot Chelsea i vår og kan gå gratis til en annen klubb, dermed blir lønningsposten stor. Her scorer han for gamleklubben. Foto: AFPVis mer

Cole i Liverpool-diskusjoner

Er tilbudt 850 000 kroner i uka, kan lure ham vekk fra London.

|||(Dagbladet): Joe Cole er balløyas mest attraktive gratisspiller i sommer. London-klubbene Tottenham, Arsenal og West Ham skal alle være interessert i den engelske landslagsspilleren, men nå er Liverpool også kommet på banen.

Dermed kan Cole bli Roy Hodgsons første kjøp som Liverpool-manager.

Liverpool håper en blytung lønningspose skal oppveie at de ikke kan tilby midtbanespilleren Champions League-fotball. Chelsea endte med å ikke gi Cole ny kontrakt, nettopp på grunn av lønna.

- Det var et økonomisk spørsmål, ikke fotballmessig. Lønnskravet til Cole kunne ikke bli oppfylt av Chelsea, derfor forlot han klubben, sier Chelsea-trener Carlo Ancelotti til Daily Mail.

850 000 i uka Liverpools tilbud skal være på 90 000 pund i uka - omlag 850 000 norske kroner. 29-åringen kommer gratis, dermed kan han kreve høyere lønn. Merseyside-klubbens tilbud er imidlertid lavere enn West Hams tilbud. Ifølge Daily Mail er Coles tidligere klubb villig til å betale ham i overkant av 100 000 pund i uka.

Så er spørsmålet om Cole setter fast plass på Liverpool over mulighet for Champions League-fotball i London eller et gjensyn med gamleklubben West Ham.

- Vi er i samtaler med Cole, det er et godt tegn at vi er i kontakt med så gode spillere. Det er ikke jeg som fører samtalene, det er det direktør Christian Purslow som gjør, derfor vet jeg ikke hvordan vi ligger an, sier Liverpool-manager Roy Hodgson.

«Hammers» handler The Guardian meldte i helga at West Ham ikke bare er interessert i Joe Cole. Avram Grant, som førte konkurstruede Portsmouth til FA-cupfinale i vår, er iferd med å bygge opp et nytt lag med flere nye signeringer.

Tidligere Portsmouth-spiller Frederic Piquionne er klar for London-klubben, det samme er Mexicos Pablo Barrera, som spilte tre kamper i VM.

- Jeg er veldig rask og kan brukke begge bein. Jeg elsker å utfordre en mot en og drible motstanderne. Publikum sier jeg er en spillertype som de ønsker har ballen mest mulig, siden jeg får ting til å skje, sa Barrera etter signeringen.