Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cole innrømmer at han ler av Arsenals mangel på suksess

Venstrebacken angrer ikke på at han dro til Chelsea og måten det skjedde på. 

SPILLER I USA: Tidligere Arsenal- og Chelsea-spiller tjener i dag til livets opphold i LA Galaxy. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes/NTB Scanpix
SPILLER I USA: Tidligere Arsenal- og Chelsea-spiller tjener i dag til livets opphold i LA Galaxy. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Ashley Cole (36) fikk kallenavnet «Cashley Cole» da han dro fra Arsenal til naborival Chelsea etter sju sesonger i 2006.

Overgangen falt Arsenal-supporterne tungt for brystet, og Cole ble værende på Stamford Bridge i åtte sesonger. Det var særlig måten det skjedde på som irriterte fansen.

For Coles kontrakt var i ferd med å gå ut da han møtte daværende Chelsea-manager José Mourinho på Royal Park hotell i London. Den engelske fotballforbundet mente Mourinho ikke hadde lov til å gå bak Arsenals rygg på den måten, og ga både spilleren og manageren en saftig bot.

I et intervju med ITV i forbindelse med programmet «Play to the Whistle», forteller Cole at han ikke angrer på at han skiftet klubb.

- Nei, jeg hadde en fantastisk tid der og selvfølgelig savner jeg de gamle lagkameratene, men jeg gikk videre og vant alt jeg kunne vinne, så jeg vil ikke si at jeg angrer på det, nei, sier Cole til ITV, gjengitt av The Telegraph.

Gleder seg over Arsenal

Arsenal har ikke vunnet mange trofeer etter at Cole dro, og LA Galaxy-backen innrømmer at han gleder seg over mangelen på Arsenal-suksess i nyere tid.

- For å være ærlig, ja, jeg ler for meg selv den dag i dag, innrømmer Cole.

- Jeg oppnådde mye der og måten jeg forlot dem på var kanskje litt upålitelig, men jeg mener de også viste mangel på respekt.

- Jeg må skylde på meg selv også. Kanskje jeg gjorde det på en feil måte. Men når jeg ser tilbake på det nå så kan jeg legge skylden på mange, og det er ti år siden, sier Cole.

Handlet ikke om penger

Cole slo tilbake mot ryktene om at han var grisk i 2006. Da uttalte han blant annet følgende om overgangen til The Times:

- Dette har aldri handlet om penger, men om respekt. Jeg ga hele mitt hjerte til Arsenal og var helt ærlige med klubben. Man ønsker å føle seg elsket og ønsket, og jeg synes ikke jeg fikk den respekten jeg fortjente, uttalte Cole i det eksklusive intervjuet.

- Jeg har ingenting å skamme meg over. Jeg vil ikke gå rundt i London og gjemme meg bak mørke solbriller, men vil gå med løftet hode, sa han videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media