Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cole reddet spenninga

Manchester United- Arsenal 1- 1. Dramaet utspant seg, dramaet fortsetter og Alex Ferguson liker det ikke. Men - han takker Andy Cole. Som reddet uavgjort da Uniteds toppscorer Dwight Yorke hadde Arsenal på egenhånd både fra straffemerket og sju meter. Og feilet.

De tre foregående sesongene har vinneren av Manchester United- Arsenal på Old Trafford stukket av med Premier League-trofeet i mai. Med avgjørelse i går kveld ville jeg nok satt noen pund på en forlengelse av statistikken. # Men delinga i Manchester, og Chelseas poengtap seks minutter før slutt mot Blackburn hjemme i London, gjør at årets innspurt blir av de sjeldne.

Og mannen som liker det minst av alle, heter Alex Ferguson.

Påstanden midt i den tredje uka i februar skyldes Manchester Uniteds program utover våren.
Det
sammen med at Arsenal klarte uavgjort uten Dennis Bergkamp og Emmanuel Petit.

For:

Når United spiller i Mesterligaen - noe de drømmer om å gjøre til langt ut i mai - kan Arsenal hvile i London.

- Det er alltid tøft mot Arsenal, men vi var klart best, sier Alex Ferguson. Derfor sto han mest og rev seg i håret på Old Trafford i går kveld.

For gang på gang så han den ene sjansen etter den andre bli misbrukt.

Og han som feilet mest, var han som har brakt den høyeste gleden til Drømmenes Teater denne sesongen. Dwight Yorke.

Ronny ordnet straffe

Ronny Johnsen var nok sikker på han hadde åpnet for 1- 0 da han ble felt til straffe av Ray Parlour etter en halvtimes spill. At Yorke skulle ta straffe i Dennis Irwins fravær, måtte jo være grei skuring. Men i tilløpet fikk Yorke egg i shortsen, prøvde på det nervøst sikre og endte opp med en håpløs bredside en halvmeter utafor. Og så var det fortsatt like åpent.

Og enda mer nervøst.

Andy Cole hadde herjet litt med Steve Bould før straffesparket, og gjorde det en gang etterpå også. Ved begge United-mulighetene var David Seaman glitrende.

To minutter etter pause slo Anelka London-laget til tet.

Mål og fortvilelse

Og han gjorde det etter en skikkelig Kanu-tur.

Med verdens dyreste forsvarspiller Jaap Stam i en lite flatterende statistrolle.

Andy Cole gjorde det til gangs han også. For 19. gang denne sesongen. Og uansett hvordan man teller Coles soringer på ball-øya - er han i hvert fall oppe i ett hundre fulltreffere i Premier League.

Men viktigst av United-alt reddet han det ene poenget. På en perfekt heading en time inn i kampen.

  • Ronny Johnsen spilte av tempogrunner nitti minutter for Henning Berg.
  • Superreserven Ole Gunnar Solskjær spilte ikke i det hele tatt. Og det betyr vel da at Alex Ferguson hadde klokkertro på seier helt til fire minutter på overtid.

Det finnes jo ingen andre grunner til å beholde Solskjær på benken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media