Cole skryter av Rosenborg

Mener Chelsea bare kan klandre seg selv.

LONDON (Dagbladet.no): Chelsea - Rosenborg 1-1.

Ashley Cole var mer ving enn venstreback mot Rosenborg i går kveld. Så stort var trøkket på RBK-målet.

- Vi er skuffet over at vi ikke tok vare på sjansene vi skapte, sier Cole.

Mens andre Chelsea-stjerner gikk lange buer utenom norsk og engelsk presse stoppet England-backen og forklarte hva som gikk galt for milliardærlaget.

- Vi har bare oss selv å klandre, sier Cole.

United neste

Rosenborg har han ingenting stygt å si om.

- De er et godt lag. De kommer hit og får med seg ett poeng. Det er det ikke mange lag som klarer det, sier den tidligere Arsenal-spilleren.

Cole skryter av Rosenborg

Før avspark i går hadde blåtrøyene vunnet samtlige av klubbens fem tidligere åpningskamper i Champions League. Det er sårt når statistikken sprekker mot et lag fra lille Norge.

- Vi må bare jobbe videre på trening og komme oss over dette, sier 26-åringen.

Neste oppgave blir enda verre, søndag venter Manchester United på Old Trafford. Og det er ikke bare i Champions League Coles lag viser svakheter.

José Mourinhos gutter fikk bare ett poeng i den målløse kampen mot Blackburn hjemme lørdag, og tapte 0-2 for Aston Villa helgen før.

- Vi skal være i toppen, og trenger tre poeng mot et godt lag som United. Vi må få kickstarte sesongen igjen, sier Cole.

Han ønsker ikke å skylde på Chelseas lange skadeliste, reservene skal være gode nok. I Drogba og Pizarros fravær var Andrej Sjevtsjenko spydspissen mot trønderne.

Ny snøstorm i Norge?

Cole mener ukrainerens scoringsstatistikk forteller alt og er sikker på at 30-åringen kommer til notere masse mål utover sesongen.

TUNG DAG PÅ JOBBEN: Ashley Cole og Chelsea slet med å finne veien til nettmaskene mot Per Ciljan Skjelbred og RBK. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TUNG DAG PÅ JOBBEN: Ashley Cole og Chelsea slet med å finne veien til nettmaskene mot Per Ciljan Skjelbred og RBK. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Og han scoret for oss i dag, hva mer kan noen kreve?

En britisk reporter minner Cole om at Chelsea har tapt på bortebane i Norge før, da Ruud Gullits menn møtte Tromsø i snøstorm i 1997.

Det var i oktober, returen på Lerkendal spilles 28. november.

- Vi frykter ingenting, uansett om det er varmt eller kaldt, smiler Cole.

Og:

- Vi er trygge på at vi scorer mål i hver kamp vi spiller. Vi må bare bli bedre på dødballer bakover.

ROSER ROSENBORG: Ashley Cole.