Coleman ber de walisiske gutta holde seg rolige

Kan gå til EM for første gang.

KONSENTRASJON: Wales er nærmere et mesterskap enn de har vært på 57 år. Nå maner landslagssjef Chris Coleman til ro.Foto: Andrew Matthews/PA Wire/NTB Scanpix
KONSENTRASJON: Wales er nærmere et mesterskap enn de har vært på 57 år. Nå maner landslagssjef Chris Coleman til ro.Foto: Andrew Matthews/PA Wire/NTB ScanpixVis mer

Wales kan kvalifisere seg til et internasjonalt sluttspill for første gang på 57 år hvis de slår Israel søndag. Trener Chris Coleman håper spillerne ikke lar det påvirke for mye.

- Det kommer til å være en helt fantastisk atomsfære, men vi må ikke bli opphengt i det. Da kan vi glemme hva som fikk oss så langt til å begynne med, sier Coleman på en pressekonferanse lørdag.

Wales leder gruppe B i kvalifiseringen til EM i 2016 med 17 poeng. På plassene bak følger Belgia med 14, og Israel med 12. Vinner waliserne mot Israel hjemme i Cardiff på søndag vil de være garantert en topp to-plassering i gruppa.

- Vi vet alle hva slags muligheter vi har, og hvordan det kommer til å bli. Vi må holde oss til kampplanen, og jeg er ikke så opptatt av om at vi skal spille en minneverdig og målrik kamp, sier Coleman.

- Skulle det skje, og vi vinner, så er det flott. Men vi skal holde oss til det vi har jobbet med, og være rolige og fokuserte, fortsetter han.

Wales tok et skritt nærmere EM etter at de slo Kypros 1-0 torsdag etter mål av Gareth Bale.

- Jeg er fornøyd med målet til Gareth på torsdag ettersom det ikke var en kamp der vi viste oss fra vår beste side offensivt. Men Gareth fikk belønningen sin, og jeg er sikker på at han kan score flere mål i løpet av denne kvalifiseringen sier Coleman om Real Madrid-spilleren.

Sist gang Wales spilte mesterskapssluttspill var under VM i 1958, da de slo ut nettopp Israel i kvalifiseringen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram