Coles fantastiske forvandling

Fra benkesliter til Mourinhos yndling.

(Dagbladet.no): Chelsea - Crystal Palace 4-1: Han har blitt byttet ut, byttet inn - og som tilfellet var i en kamp mot Liverpool tidligere i sesongen - blitt byttet inn, for så å bli tatt ut igjen seinere i kampen.

Joe Coles bakende har altså fått smake benkeflisene mange ganger denne sesongen. Og er det noe han hater, så er det faktisk å sitte på benken, ifølge tidligere trenere.

På gang

Men nå ser plutselig alt mye lysere ut. Og dagens scoring mot Crystal Palace var bare enda bevis på at den tidligere West Ham-helten kan bli så stor han bare vil på Stamford Bridge.

Chelsea-manager Jose Mourinho gjorde tre bytter i dag, og ingen av gangene stod Joe Coles nummer ti på tavla.

Det er spilleren selv storfornøyd med.

- Jeg er i god form, og glad for at jeg både starter og avslutter kamper, sier Cole selv ifølge Chelseas offisielle hjemmeside.

- Jeg vet at manageren vil at jeg skal spille mer jevnt bra, men akkurat nå er jeg fornøyd. Nå ser jeg fram til å spille med landslaget neste uke, sier han. 

SUPERTABBE: Gabor Kiraly slapp Mateja Kezmans enkle innlegg mellom beina. Dermed var kampen avgjort. FOTO: SCANPIX/AP
SUPERTABBE: Gabor Kiraly slapp Mateja Kezmans enkle innlegg mellom beina. Dermed var kampen avgjort. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Tabber og langskudd

Chelsea hadde på ingen måte planer om å falle på noe bananskall, og med dagens greie seier på Stamford Bridge leder de serien med 11 poeng.

Resultatet var kanskje noe flatterende, særlig siden Palace hadde gode muligheter til å gå til pause med ledelse - men skuddet fra Andy Johnson på åpent mål mot slutten av 1. omgang var for dårlig.

Frank Lampard ga hjemmelaget ledelsen med et praktfullt langskudd, før tidligere VIF-helt Aki Riihilahti utliknet etter en stor feil av samme mann.

Etter pause var det imidlertid liten tvil om hvem som var best. Joe Cole ordnet 2-1 på et utsøkt skudd fra kanten av sekstenmeteren, før en tabbe av Palace-keeper Kiraly forærte Chelsea ytterligere ledelse.

Keeperen burde absolutt holdt et innlegg fra innbytter Kezman, men slapp ballen mellom beina på ytterst komisk vis.

Kezman satte også inn det siste målet, etter at Palace la ned våpnene mot slutten.

FOSSER VIDERE MOT GULLET: Didier Drogba, Frank Lampard, Damien Duff og Eidur Gudjohnsen er i ferd med å skadde Chelsea lagets første seriegull på 50 år.