STØTTET TERRY: Ashley Cole støttet John Terrys versjon av hendelsene i kampen mot QPR i fjor, men ble ikke trodd av FA. Det liker han dårlig. Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS
STØTTET TERRY: Ashley Cole støttet John Terrys versjon av hendelsene i kampen mot QPR i fjor, men ble ikke trodd av FA. Det liker han dårlig. Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNISVis mer

Coles reaksjon på FAs Terry-dom: «En gjeng med tosker»

Skjeller ut forbundet.

(Dagbladet): Tidligere i dag offentliggjorde det engelske fotballforbundet FA sin begrunnelse for å straffe Chelsea-kaptein John Terry med fire kamperst utestengelse og millionbot etter rasistiske uttalelser mot Anton Ferdinand.

I begrunnelsen kommer det fram at FA ikke fester lit til lagkamerat Ashley Coles forklaring, som ifølge forbundet har endret seg flere ganger i løpet av prosessen.

Det liker landslagsbacken åpenbart dårlig. I en twitter-melding som raskt ble nettsamfunnets mest omtalte, fyrer Cole løs mot FA:

- «Hahahahaa, well done #fa I lied did I, #BUNCHOFTWATS», skriver backen, noe som kan oversettes fritt med «Hahahahaa, bra jobbet FA, jeg løy, gjorde jeg? En gjeng med tosker»

«Tosker» er kanskje en mild oversettelse.

Upassende
Meldingen får naturlig nok stor oppmerksomhet i fotballmiljøet i England, og flere profilerte journalister og eksperter mener den fort kan bety slutten for Ashley Coles landslagskarriere - dersom han selv ønsker å fortsette, selvfølgelig.

Han er to kamper unna 100 for landet sitt.

- Jeg vil ikke si det, svarer Chelseas pressesjef Steve Atkins på BBC sitt spørsmål om han synes twitter-meldingen fra Cole var passende.

- Jeg ville foretrekke om alle fulgte klubbens linje i denne saken, og avstår fra å kommentere til et passende tidspunkt, sier Atkins.

Kan bli straffet
FA ønsker ikke å kommentere meldingen, men har tidligere reagert mot spilleres utbrudd på sosiale medier.

Manchester Uniteds Rio Ferdinand ble for eksempel ilagt en bot på 45 000 pund (cirka 418 000 kroner) og gitt en advarsel om sin framtidige opppførsel av Det engelske fotballforbundet (FA), etter en kommentar på Twitter som betegnet nettopp Chelsea-backen Ashley Cole som en «choc ice», et slangutrykk for å si at noen er svart på utsiden og hvit på innsiden.

Meldingen kom i kjølvannet av Coles støtte til John Terry i rasismesaken. Terry ga seg nylig på landslaget i protest mot behandlingen fra FA.

PS! Coles tweet ble i ettermiddag slettet.