Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Colin McRae erstatter Loeb

38-åringen gjør rally-comeback som vikar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colin McRae (38) gjør comeback i rallybilen. Om halvannen uke erstatter skotten skadde Sebastien Loeb i Rally Tyrkia.

Loeb brakk armen i en terrengsykkelvelt forrige uke og kan ikke kjøre neste VM-runde. VM-ledelsen hans er soleklar, og franskmannen blir ikke satt nevneverdig tilbake i kampen om sin tredje strake VM-tittel.

Verre er det med fabrikkmesterskapet. Bare sju poeng skiller Kronos Citroën fra Ford når fire runder gjenstår. Derfor henter Loebs lag inn Colin McRae.

Ifølge nettstedet wrc.com vil McRae gå rett inn i rollen til Loeb som førstefører i Kronos Citroën. Det kan bli aktuelt for skotten å kjøre flere VM-runder i Loebs skadefravær.

Med seg i kartleserstolen får McRae sin faste partner Nicky Grist, som fra før har bistått skotten i 83 VM-runder. McRae kjørte 145 VM-runder i rally og vant 25 før han la opp som Citroën-fører etter 2003-sesongen.

I 2005 gjorde han to gjesteopptredener for Skoda.

Colin McRae ble verdensmester med Subaru i 1995.

(NTB)

VIKAR: Den tidligere storføreren Colin McRae vikarierer for skadde Sebastien Loeb i neste VM-runde. Her under en gjesteopptreden for Skoda i fjor. Foto: Reuters/Scanpix
VIKAR: Den tidligere storføreren Colin McRae vikarierer for skadde Sebastien Loeb i neste VM-runde. Her under en gjesteopptreden for Skoda i fjor. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer