GJORDE IKKE FEIL: Pierluigi Collina mener at Cüneyt Çakir hadde sin fulle rett til å gi Nani det røde kortet. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB scanpix
GJORDE IKKE FEIL: Pierluigi Collina mener at Cüneyt Çakir hadde sin fulle rett til å gi Nani det røde kortet. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB scanpixVis mer

Collina mener dommeren ikke gjorde feil da han ga Nani rødt kort

Den tidligere toppdommeren har kommet med sin dom.

(Dagbladet): Cüneyt Çakir var til tross for sitt navn på manges lepper etter åttedelsfinalen i Champions League. Den tyrkiske dommeren fikk mange til å rase da han ga Nani rødt kort for et utilsiktet spark i brystet på Alvaro Arbeloa.

De fleste mente at det var feil å vise ut spilleren, mens andre mente at det kunne forsvares. Dommeren fikk støtte fra uventet hold da Roy Keane gikk ut og forsvarte utvisningen. Tidligere FIFA-dommer Graham Poll mente på sin side at det røde kortet var strengt.

Italienske Pierluigi Collina var for mange regnet som verdens beste dommer på 90-tallet. Collina dømte sin første serie A-kamp i 1991, og ble internasjonal dommer fire år senere. Han er blant annet blitt kåret til årets dommer ved fem anledninger. Collina er kjent for sitt nærmest skremmende utseende og diverse reklamekampanjer, men ikke minst for sin sterke dømming.

Da han la karrieren på hylla ble han dommersjef i UEFA, og er fortsatt medlem av UEFA-komiteen. Hans foreløpig siste oppgave var å være dommerobservatør under kampen mellom Manchester United og Real Madrid, og nå har 53-åringen kommet med sin dom over tyrkiske Cüneyt Çakir som dømte kampen.

Prestasjonen til dommeren blir vurdert ut fra en skala. På en skala fra 6-10 får Cakir 8.2, ifølge avisa Mundo Deportivo. Det er tilfredsstillende (med mindre område å forbedre). Hele skalaen kan du se i en egen faktaboks lenger ned på siden.

Collina mener at det var riktig av tyrkeren å gi Nani det røde kortet, men at han i tillegg skulle straffet Rio Ferdinand for den ironiske klappingen han utførte etter kampen. Senere ble det besluttet at midtstopperen ikke ville få straff i ettertid for klappingen.

Collina forsvarte også Tom Henning Øvrebø da han feilaktig annullerte en scoring da han dømte Italia i EM-sluttspillet i 2008.