Colly-mål tilbake

MARIENLYST (Dagbladet): Strømsgodset - Aston Villa 0- 3. Først scoret han hattrick og sendte Aston Villa behagelig videre i Uefa-cupen. Men etter kampen var Stan Collymore pottesur - fordi dommeren ikke ville gi ham matchballen.

Scorer du hattrick i England, får du matchballen med deg hjem etterpå. Sånn er tradisjonen, og for fotball-briter er tradisjoner en alvorlig sak. Men så enkelt var det ikke på Marienlyst stadion i går kveld. Etter kampslutt ba tremålsmannen Collymore dommeren pent om å få den runde suveniren han hadde gjort seg fortjent til. Men mannen i svart, sveitseren Dieter Schoch, sa nei, tok ballen under armen og marsjerte i garderoben.

Fordi han ikke fikk stjernespissens drakt i bytte! Den kunne ikke Collymore gi fra seg.

- De har tydeligvis andre fotballtradisjoner i Sveits enn i England, sa en oppgitt Stan Collymore etterpå.

Men Stan Collymore fikk trofeet sitt til slutt - etter at sveitseren hadde fått en annen Villa-drakt som kompensasjon.

Et mareritt

Den ballen Collymore nå kan plassere på peishylla, er ikke bare et minne om kvelden da han scoret sitt første Aston Villa-hattrick og sendte klubben til andre runde i Uefa-cupen. Den markerer også hans comeback som scoringsmaskin.

Kampen mot Strømsgodset var hans andre fra start siden 28. februar, da han ble skadd etter å ha scoret to mål mot gamleklubben Liverpool.

- Det er godt å være skikkelig i gang igjen, for skadeperioden har vært et mareritt. Det viktigste med denne kampen var å få testet om beina holder. Det gjorde de. Og tre scoringer er god bonus, sier Collymore.

Det første av målene - som han skrudde inn fra hjørnet av sekstenmeteren - var en gave til Villa-legen Jim Walker.

- Det er han som har fått meg på beina igjen, sier en takknemlig Stan Collymore.

Som i sommer fikk oppmerksomhet for helt andre ting enn scoringer. Da ble han avisstoff etter å ha banket opp kjæresten på en bar i Paris.

<B>TRE FINGRE: Tre scoringer i comebacket. Stan the Man er i gang igjen.