DUELLEN: Petter Northug og Dario Cologna i tet under dagens klassiske fellesstart. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DUELLEN: Petter Northug og Dario Cologna i tet under dagens klassiske fellesstart. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Cologna har nok vunnet Tour de Ski

Northug klarte ikke ta inn på sveitseren da Rønning vant etappen.

(Dagbladet): Eldar Rønning rykket fra feltet et par hundre meter fra mål og vant 20 kilometer klassisk fellesstart i Tour de Ski i dag.

- Jeg kjente ganske tidlig at jeg hadde en bra dag, de siste to rundene hadde jeg mye å gi. Vi fikk ikke til å gå så taktisk som vi hadde tenkt, sier Eldar Rønning til NRK.

Petter Northug ble nummer fire, og klarte ikke å ta inn noe tid på Dario Cologna, som ble nummer tre på etappen.

Kostet mye
Northug vant tre av fem mellomsprinter men Cologna var godt med hele veien. Ettersom sveitseren også havnet på plassen foran nordmannen i mål, endte Northug opp med å tape et drøyt sekund totalt til rivalen.

Dermed går Petter Northug ut 1 minutt og 22 sekunder bak Dario Cologna før monsterbakken i morgen.

Det er fort for mye å ta igjen for verdenscuplederen, som hadde håpet å ta inn mer på dagens etappe.

- Det ble texas på mellomspurtene, og det kostet mye. Målet var å ta så mange som mulig, men jeg klarte ikke flere. Spurtene kostet altfor mye. Folk er slitne, men jeg er nok slitnere enn mange, sier Northug til NRK.

Trolig avgjort
- Planen var å gå for spurten på sisterunden, jeg ville ha spurten på slutten også, men jeg var sliten. Cologna kunne ligge og kontrollere, og han visste at han ikke trengte å gjøre mer enn å bli nummer to og tre på spurtene. Det blir vanskelig å ta ham igjen, jeg må nok konsentrere meg om å holde de bak meg bak meg. Man må aldri gi opp, men Dario har bra kontroll nå og jeg må konsentrere meg om å ta en pallplass, sier han.

Pappa John Northug sier det enda klarere:

- Dario Cologna er knallsterk og har nok vunnet Tour de Ski. Så blir det kamp om andreplassen, sier Northug til NRK, som ser for seg en duell mellom sønnen og Marcus Hellner i morgen.

Alex Harvey ble nummer to på etappen, Niklas Dyrhaug ble nummer syv.