Sveitseren Dario Cologna gikk til topps i sprinten i verdenscuprennet i Rogla søndag, og stilte alle nordmennene fullstendig i skyggen Foto: EPA/ANTONIO BAT
Sveitseren Dario Cologna gikk til topps i sprinten i verdenscuprennet i Rogla søndag, og stilte alle nordmennene fullstendig i skyggen Foto: EPA/ANTONIO BATVis mer

Cologna knuste fire nordmenn i sprintfinalen

Suveren seier i Rogla.

Sveitseren Dario Cologna gikk til topps i sprinten i verdenscuprennet i Rogla i dag, og stilte alle nordmennene fullstendig i skyggen.

Sveitseren fikk en flott start og lå i teten så å si hele veien. To av nordmennene hektet i hverandre like etter start, og dermed var Erik Brandsdal ute av kampen om de beste plassene. Han endte på sjetteplass til slutt.

Cologna og russeren Nikolaij Morilov spurtet om seieren i denne sprinten. Russeren presset Cologna lenge, men sveitseren var sterkeste på de siste meterne.

Den norske laginnsatsen var formidabel med fire mann i finalen, men Ola Vigen Hattestad måtte slippe i den siste bakken opp mot mål.

Anders Gløersen, som var best av nordmennene på 4.-plass på prologen, holdt lengst, men han var aldri med i kampen om seieren og endte på 3.-plass.

Pål Golberg ble nummer fire i denne siste konkurransen før Tour de Ski, som starter i romjula.

(NTB)