Johannes Høsflot Klæbo 30km OL 2018

Cologna må stoppes. Sats på den raskeste

I OL-starten er det bare å ta sjansen blant flere medaljeløpere.

TOPP FART: Finn-Hågen Krogh har høyest fart av de som kjemper for plass på det norske 30km-laget. Det er et tungt argument. FOTO: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
TOPP FART: Finn-Hågen Krogh har høyest fart av de som kjemper for plass på det norske 30km-laget. Det er et tungt argument. FOTO: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I GENERALPRØVEN var det ingen norske løpere som klarte å følge da OL-favoritten Dario Cologna rykket opp den siste lange bakken, men ellers var det en fin norsk dag.

Det er fire greie grunner for det:

  • Johannes Høsflot Klæbo hadde allerede reist hjem.
  • Martin Johnsrud Sundby kjente at selv den så imponerende sveitseren ikke dro til mer enn at det neste gang blir mulig å følge.
  • Vinterens fine overraskelse Simen Hegstad Krüger kommer i form til OL.
  • Finn-Hågen Krogh sitter hjemme i Alta og er snart i vanlig trening etter en lett sykdom.

De fire er et sannsynlig norsk lag når OL innledes om to uker med 30km skibytte, men kombinasjonene på de to siste plassene er flere.

Landslagsledelsen vil uansett måtte vrake en medaljekanidat. Det gjør dette til et vanskelig valg.

FELLESSTARTEN på 15km fristil i neste års VM-løyper i Seefeld på et svært raskt føre, fortalte at det uansett et høyt tempo underveis er vanskelig å komme løs som gruppe. Nettopp det å sette sammen et lag med kvalitet til å holde et høyt jevnt tempo har vært plan A i flere mesterskap. De norske skigutta har drømt om et slags lagtempo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer