Cologna med stikk til Sundby - etter ordene som rører

Iivo Niskanen, Dario Cologna og Aleksandr Bessmertnykh var alle skuffet over sekundene som gikk imot dem, men ordene de sa til Martin Johnsrud Sundby, rører den nybakte verdensmesteren.

RIVAL-ROS: Martin Johnsrud Sundby argeste rivaler unner nordmannen VM-gullet. Foto: Bjørn Langem / Dagbladet
RIVAL-ROS: Martin Johnsrud Sundby argeste rivaler unner nordmannen VM-gullet. Foto: Bjørn Langem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEEFELD (Dagbladet): Etter 28 individuelle verdenscupseirer, tre sammenlagtseirer i totalverdenscupen, 15 NM-gull og totalt 13 mesterskapsmedaljer, så kom endelig det individuelle gullet som Martin Johnsrud Sundby har jaktet så lenge på.

- Martin er en legende, sier dagens sølvvinner Aleksandr Bessmertnykh til Dagbladet.

To av dem som har vunnet flere mesterskapsgull foran snuta på Sundby er Dario Cologna og Iivo Niskanen. Duoen unner Røa-gutten dette etterlengtede individuelle VM-gullet.

- Jeg synes Sundby er en fortjent gullvinner. Han har jaktet gullet i så mange år og vært favoritt så mange ganger, sier dagens bronsevinner Iivo Niskanen til Dagbladet.

- Personlig er jeg veldig skuffet over bronse. Det er gullet jeg vil ha. Dessverre gjorde jeg et feil skivalg. Det kostet meg nok gullet.

Cologna: - Nesten like stor som meg

Dario Cologna skryter av sin norske rival og omtaler dagens verdensmester som et treningsforbilde for mange av konurrentene.

- Sundby fortjener dette gullet. Han har hatt en lang reise til sitt første individuelle gullet. Sundby er den rette vinneren i dag, og jeg unner ham dette. Han har jobbet hardt for dette, sier Cologna til Dagbladet.

ENDELIG: Martin Johnsrud Sundby vant sitt første individuelle VM-gull i onsdagens 15-kilometer. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Sundby har betydd mye for sporten de siste årene. Han har løftet distanselangrenn til et nytt nivå og vært et forbilde for mange på treningsfronten, sier mesterskapskongen Cologna.

- Er Martin like stor som deg nå?

- Ja, han er nesten like stor som meg. Nesten, sier sveitseren og smiler lurt.

Sundbys reaksjon

Martin Johnsrud Sundby reagerer slik på Colognas stikk:

- Ja, der sant, det. Dario er «the big one», sier dagens verdensmester til Dagbladet og smiler.

Ferden mot gullet, etter sekunddramaet mot klassiskspesialist Aleksandr Bessmertnykh, var svært kaotisk fram til Emil Iversen kom bort til Sundby og sa ordene han så gjerne ville høre.

- Jeg hørte ingenting. Jeg regnet med et speakeren telte ned, men det hørte jeg ingenting av. Vidar Løfshus sekunderte meg i den siste bakken og da skrek han at jeg var tre sekunder foran. Det var første gang i løpet jeg var bedre enn nr. 3, så jeg skjønte ikke helt hva han snakket om. Det er ikke alltid vi kan ta sekunderingene for god fisk, forteller Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Afterski #7: Nytt gull til Therese Johaug, bronse til Ingvild Flugstad Østberg og bronse til kvinnenes hopplandslag. Med andre ord: Mye å glede seg over i den syvende utgaven av Dagbladet TVs eget ski-VM-program. Reporter/Video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

- Da gikk jeg litt i panikk-modus og tenkte at dette er mulig. Derfra og inn husker jeg ingenting før Emil sa til meg at jeg hadde klart. Det var et spesielt øyeblikk for meg, forteller Røa-gutten.

- Hva tenker du om at flere av rivalene dine unner deg et gull?

- Det er fantastisk å høre fra utøvere og konkurrenter som jeg er ydmyk over å få stå på pallen sammen med, ikke minst Iivo, som er en jeg ser opp til i klassisk og har studert. Å slå ham i dag, og få høre at han unner meg dette, er stort, sier Sundby til Dagbladet.

Russisk Sundby-hyllest: - Legende

Sølvvinner Aleksandr Bessmertnykh måtte skuffet se at Sundby vant gullet to sekunder foran ham selv, men viste likevel stor sportsånd i møtet med Dagbladet etter målgang.

- At Sundby vinner sitt første individuelle mesterskapsgull etter så mange år på topp, er på tide. Han er en legende som fortjener dette gullet, sier Bessmertnykh til Dagbladet.

- Jeg kjempet ikke imot Sundby, fordi alle sekunderingene var mot Tønseth. Da jeg så at han kom og slo meg, ble jeg veldig skuffet. Det var dumt. Å tape med bare to sekunder, er veldig lite. Men at Sundby vinner, må vi bare unne ham.

- Emosjonelt

Dagens 4. mann Andrej Larkov slenger seg på.

- Vel fortjent av Sundby. Han har ventet lenge på dette, sier Larkov til Dagbladet.

Også Røa-lagkompis Andrew Musgrave og landslagstrener Eirik Myhr Nossum gledet seg stort på på Sundbys vegne.

- Dette var like emosjonelt som Røthes gull. Jeg har blitt en veldig myk mann her i Seefeld. Jeg er ekstremt stolt over det vi får til. At Martin endelig får gullet, er stort, sier Nossum til Dagbladet.

- Martins gull er helt rått. Det er ikke mange som har jobbet så hardt i like mange år, så dette er fortjent. Det er få jeg unner dette mer enn Martin. Han har vært så nærme så mange ganger, så det var på tide, sier Musgrave til Dagbladet.

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 15.00 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.15 Lagkonkurranse hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer