Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cologna med store smerter. Nå bryter han Tour de Ski

Dropper monsterbakken etter leggsmerter.

BRYTER: Dario Cologna fullfører ikke årets Tour de Ski. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER  EPA/GIAN EHRENZELLER
BRYTER: Dario Cologna fullfører ikke årets Tour de Ski. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER EPA/GIAN EHRENZELLER Vis mer

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Tour de Ski-kongen Dario Cologna så lenge ut til å følge Martin Johnsrud Sundby helt inn til mål på dagens etappe, men plutselig gikk sveisteren på en sjelden smell.

Cologna ble fullstendig parkert i en motbakke og forbigått av hele feltet i løpet av få sekunder. Etter det Dagbladet kjenner til, pådro sveitseren seg en strekk i leggen.

Derfor måtte 29-åringen pine seg gjennom løypa med staking selv i motbakkene. Nå bryter sveitseren Tour de Ski på grunn av leggskaden. Det bekrefter pressetalsmann Christian Stahl overfor NRK.

Etter dagens renn haltet Cologna ut av stadion uten å snakke med pressen. Under selve løpet ble publikum og kommentarorer forundret.

- Det var nesten som om Cologna punkterte. Hva skjer egentlig her? sa NRK-kommentator Jann Post da Cologna nesten stoppet helt opp i en motbakke.

- Jeg lurer på hva dette er for noe. Kanskje det er noe med leggene. Det kan være krampe, men det vanskelig å si herfra, supplerte Colognas tidligere trener, Fredrik Aukland.

Cologna tapte til slutt nesten tre minutter på dagens etappe og ødela definitivt sine sjanser i sammendraget. Nå reiser han hjem til Sveits hvor han skal gjennom MR-undersøkelse i morgen.

Martin Johnsrud Sundby leder touren suverent før morgendagens avslutning - nesten tre minutter foran Petter Northug, Sergej Ustjugov og Finn-Hågen Krogh. Også Didrik Tønseth er for alvor med i kampen om 2. plassen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media