BRYTER: Dario Cologna fullfører ikke årets Tour de Ski. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER  EPA/GIAN EHRENZELLER
BRYTER: Dario Cologna fullfører ikke årets Tour de Ski. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER EPA/GIAN EHRENZELLERVis mer

Cologna med store smerter. Nå bryter han Tour de Ski

Dropper monsterbakken etter leggsmerter.

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Tour de Ski-kongen Dario Cologna så lenge ut til å følge Martin Johnsrud Sundby helt inn til mål på dagens etappe, men plutselig gikk sveisteren på en sjelden smell.

Cologna ble fullstendig parkert i en motbakke og forbigått av hele feltet i løpet av få sekunder. Etter det Dagbladet kjenner til, pådro sveitseren seg en strekk i leggen.

Derfor måtte 29-åringen pine seg gjennom løypa med staking selv i motbakkene. Nå bryter sveitseren Tour de Ski på grunn av leggskaden. Det bekrefter pressetalsmann Christian Stahl overfor NRK.

Etter dagens renn haltet Cologna ut av stadion uten å snakke med pressen. Under selve løpet ble publikum og kommentarorer forundret.

- Det var nesten som om Cologna punkterte. Hva skjer egentlig her? sa NRK-kommentator Jann Post da Cologna nesten stoppet helt opp i en motbakke.

- Jeg lurer på hva dette er for noe. Kanskje det er noe med leggene. Det kan være krampe, men det vanskelig å si herfra, supplerte Colognas tidligere trener, Fredrik Aukland.

Cologna tapte til slutt nesten tre minutter på dagens etappe og ødela definitivt sine sjanser i sammendraget. Nå reiser han hjem til Sveits hvor han skal gjennom MR-undersøkelse i morgen.

Martin Johnsrud Sundby leder touren suverent før morgendagens avslutning - nesten tre minutter foran Petter Northug, Sergej Ustjugov og Finn-Hågen Krogh. Også Didrik Tønseth er for alvor med i kampen om 2. plassen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram