Dario Colognas regelforslag

Cologna vil endre astmaregel:
- Vi snakker mye om de norske utøverne. Meningene er sterke

Dario Cologna (30) bruker selv astmamedisin. Nå vil han endre regelverket slik at færre kan gjøre det samme.

SKEPTISK: Dario Cologna klarer ikke å legge skjul på hva han synes om den norske medisinbruken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKEPTISK: Dario Cologna klarer ikke å legge skjul på hva han synes om den norske medisinbruken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO (Dagbladet): Temperaturen har sunket til 14 minusgrader. Vinteren er for alvoret kommet til Ruka i Kuusamo, hvor verdenscupåpningen i langrenn stakes i gang med morgendagens sprint.

På det internasjonale pressemøtet i regi av det internasjonale skiforundet (FIS), var imidlertid ikke stemningen helt som alle skulle ønske den var. Kikkan Randall og Jessica Diggins sprudlet riktignok med deres karakteristiske amerikanske energi og snakket bare varmt om de norske langrennsløperne overfor Dagbladet, men hos enkelte andre er tonen en annen.

Den franske langrennsstjerna Maurice Manificat, som gikk hardt ut mot Norges Skiforbund og Martin Johnsrud Sundby i et intervju med Dagbladet sommer, møtte aldri opp. Det gjorde imidlertid Dario Cologna, som var kongen i verdenscupen fram til Martin Johnsrud Sundby overtok stafettpinnen i 2013/14.

- Det er trist

Sammenlagttriumfen som Røa-gutten innkasserte sesongen etter, gikk imidlertid videre til Cologna etter den endelige Sundby-dommen.

- Det er trist for sporten. Vi snakker mye om det internt i langrennsmiljøet. Vi snakker mye om de norske utøverne. Ryktet deres som den verdensledende langrennsnasjonen er svekket, forteller Cologna til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer