Colombia i sjokk etter norsk VM-ja

- Dette er uhøflig av UCI, tordnet landets sykkelpresident.

KONFRONTASJON: Colombias sykkelpresident Ramiro Valencia Cosso (til høyre) likte ikke UCI og president Brian Cooksons framgangsmåte da Norge ble tildelt VM i 2017. Foto: Even Emberland / procycling.no
KONFRONTASJON: Colombias sykkelpresident Ramiro Valencia Cosso (til høyre) likte ikke UCI og president Brian Cooksons framgangsmåte da Norge ble tildelt VM i 2017. Foto: Even Emberland / procycling.noVis mer

PONFERRADA (procycling.no): Colombias sykkelpresident, Ramiro Valencia Cosso, møtte opp til utdelingen av sykkel-VM i 2017 først etter at UCI hadde gitt mesterskapet til Bergen og Norge.

Der fikk han beskjed av procycling.no at Colombia ikke nådde opp i konkurransen.

- Vi har ikke fått noe informasjon om dette, sa Cosso da han ble bedt om sin reaksjon på at Bergen får være VM-arrangør om tre år.

Via tolken sin fikk han vite at Norge trakk det lengste strået.

- Ble dette klart i dag? Dette visste ikke vi.

- Det er selvfølgelig skuffende. Men vi forstår også at dette har vært en konkurranse med andre nasjoner og byer som har gode forutsetninger for å arrangre et VM. Men vi trodde denne avgjørelsen først skulle tas i november-desember, fortsatte Cosso overfor procycling.no.

- Uhøflig
Sammen med Australia og Østerrike, var Colombia de øvrige kandiadatene da UCI valgte å gi 2017-VM til Bergen torsdag.

Colombias sykkelpresident understreket at han ikke var skuffet over at Bergen fikk VM, men han var derimot svært skuffet over prosessen til UCI og at deres delegasjon ikke ble informert.

Videre sa Ramiro Valencia Cosso at han skulle møte UCI-president Brian Cookson for å få en forklaring.

- Dette er uhøflig av UCI. De har visst at vi har vært her siden søndag. Jeg skjønner ikke hvorfor vi er invitert hit for å få en sånn beskjed. Dette har vi ikke fått vite av UCIs offisielle oversikt over hva som skal skje her.

Procycling.no var til stede da Cosso kontronterte Cookson med det de opplevde som mangelfull informasjon. Colombianeren tok umiddelbart tak i UCI-presidenten da sistnevnte kom inn i samme rom, tydelig frustrert over at det var en journalist som fortalte at VM-toget er gått.

Forundret
- Det har vært en seremoni med utdeling her, så jeg var overrasket over at dere ikke var her, uttrykte Brian Cookson overfor colombianerne.

- Vi visste ikke om denne utdelingen. Dette sto det ingenting om i agendaen vi fikk fra UCI. Jeg har fått beskjed om at avgjørelsen skulle tas i november, sa en forundret Cosso.

- Dette må jeg sjekke. Vanligvis blir alle land som har søkt om mesterskap invitert til utdelingen etter at styret har bestemt seg. Det er det normale, var svaret fra Cookson.

Om Colombia kommer til å søke om VM i 2018 er for tidlig å slå fast. Det må tas opp med lokal myndigheter. Presidenten, borgermesteren og guvernøren i Bogotá må være med og ta stilling til det spørsmålet.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)