Colombia i sjokk etter norsk VM-ja

- Dette er uhøflig av UCI, tordnet landets sykkelpresident.

KONFRONTASJON: Colombias sykkelpresident Ramiro Valencia Cosso (til høyre) likte ikke UCI og president Brian Cooksons framgangsmåte da Norge ble tildelt VM i 2017. Foto: Even Emberland / procycling.no
KONFRONTASJON: Colombias sykkelpresident Ramiro Valencia Cosso (til høyre) likte ikke UCI og president Brian Cooksons framgangsmåte da Norge ble tildelt VM i 2017. Foto: Even Emberland / procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PONFERRADA (procycling.no): Colombias sykkelpresident, Ramiro Valencia Cosso, møtte opp til utdelingen av sykkel-VM i 2017 først etter at UCI hadde gitt mesterskapet til Bergen og Norge.

Der fikk han beskjed av procycling.no at Colombia ikke nådde opp i konkurransen.

- Vi har ikke fått noe informasjon om dette, sa Cosso da han ble bedt om sin reaksjon på at Bergen får være VM-arrangør om tre år.

Via tolken sin fikk han vite at Norge trakk det lengste strået.

- Ble dette klart i dag? Dette visste ikke vi.

- Det er selvfølgelig skuffende. Men vi forstår også at dette har vært en konkurranse med andre nasjoner og byer som har gode forutsetninger for å arrangre et VM. Men vi trodde denne avgjørelsen først skulle tas i november-desember, fortsatte Cosso overfor procycling.no.

- Uhøflig Sammen med Australia og Østerrike, var Colombia de øvrige kandiadatene da UCI valgte å gi 2017-VM til Bergen torsdag.

Colombias sykkelpresident understreket at han ikke var skuffet over at Bergen fikk VM, men han var derimot svært skuffet over prosessen til UCI og at deres delegasjon ikke ble informert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer