Colombia-reservene fortsatte festen

Japan ute av VM.

BANKET INN:  Jackson Martinez scorer. Foto: NTB Scanpix
BANKET INN: Jackson Martinez scorer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Japan - Colombia 1-4

Colombia fortsatte Sør-Amerikas VM-fest da reservene slo Japan 4-1 tirsdag. Lørdag venter kamp mot Uruguay om kvartfinalebillett.

Juan Cuadrado (straffe), Jackson Martínez (2) og James Rodríguez scoret da Colombia tok sin tredje strake seier. Dermed er VM-fasiten for søramerikanske lag så langt i mesterskapet 12 seirer, en uavgjort og tre tap.

Fem av seks søramerikanske lag er klare for cupspillet, og Ecuador kan slå følge onsdag. Men Colombia er eneste lag fra Sør-Amerika som står med tre seirer. Det hadde ikke mange ventet på forhånd.

Colombianerne fortvilte da stjernespissen Radamel Falcao ikke rakk VM etter sin alvorlige kneskade, men laget har greid seg utmerket uten ham.

I sluttminuttene ble 43-årige Farid Mondragon byttet inn, og keeperen er dermed VMs eldste spiller noensinne.

Stjerner hvilte Laget var allerede klar for cupspillet, og mange av førstevalgene fikk hvile tirsdag. Bare keeper David Ospina, venstreback Pablo Armero og midtbanestjernen Cuadrado var igjen fra laget som startet forrige VM-kamp.

Cuadrado sendte laget i ledelse da han i det 17. minutt fyrte et straffespark knallhardt midt i mål etter at Adrián Ramos ble felt av Yasuyuki Konno.

Jackson Martínez burde doblet ledelsen da han fikk ballen servert foran nesten åpent mål etter et Ramos-raid til dødlinjen, men han skjøt svakt utenfor.

I stedet utlignet Shinji Okazaki med første omgangs siste ballberøring. Keisuke Honda satte fart på høyrekanten og slo et innlegg som Okazaki bøyde seg og nikket pent i mål ved nærmeste stolpe.

Avgjorde Japan måtte vinne for å ha sjanse til å gå videre og jaktet iherdig scoring, men viljen var større enn evnen. Ikke for Colombia, som tok ledelsen igjen etter en opprulling ti minutter ut i annen omgang.

Innbytter James Rodríguez slapp ballen til Martinez, som gjorde opp for missen i første omgang med et diagonalskudd i lengste hjørne, via en japansk fot.

Martinez økte i det 82. minutt, da han avsluttet en kontring der gode Rodriguez sto for forspillet.

Med to måls ledelse kunne landslagssjef Pekerman gi Mondragon hans historiske innhopp, og Rodriguez satte punktum på elegant vis da han ble spilt gjennom i siste minutt.

KAMPFAKTA

Japan - Colombia 1-4

Mål:  0-1 (17) Straffe - Cuadrado, 1-1 (46) Okazaki, 1-2 (55) Martínez, 1-3 (81) Martínez, 1-4 (89) Rodríguez

James Rodriguez, Colombia :   Nøkkelmann mot Hellas og Elfenbenskysten (to mål), men startet på benken i kveld. Brukte bare ti minutter på å markere seg med målgivende pasning. Slo også en perfekt gjennombruddspasning på 1-3, før han lekent og lett satte inn det siste målet selv.

  Keisuke Honda, Japan:

En svak forestilling av Japan, men Honda viser igjen sin klasse. Har målgivende på Japans mål, og skaper så å si alt for det asiatiske laget.  
 Shinji Kagawa,, Japan:

La bak seg en elendig sesong i klubblaget Manchester United. Sammen med Honda den store stjerna, men er helt usynlig i dag. Ny dårlig kamp i VM.

(NTB)

GRUPPE C


Hellas — Elfenbenskysten 2 - 1
Japan — Colombia 1 - 4

Colombia 3 3 0 0 9 - 2 9
Hellas 3 1 1 1 2 - 4 4
Elfenbenskysten 3 1 0 2 4 - 5 3
Japan 3 0 1 2 2 - 6 1
Colombia og Hellas til åttedelsfinale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer