JUBELDANS: Pablo Armero sørget for at Colombia kunne riste på hoftene allerede i det femte minutt mot Hellas. Foto: AP Photo / Andrew Medichini / NTB Scanpix
JUBELDANS: Pablo Armero sørget for at Colombia kunne riste på hoftene allerede i det femte minutt mot Hellas. Foto: AP Photo / Andrew Medichini / NTB ScanpixVis mer

Colombia scoret sitt raskeste VM-mål i historien med Falcao på tribunen

Slo Hellas 3-0.

Colombia - Hellas 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Colombia har ikke vært i VM siden 1998 i Frankrike, og røk da ut i gruppespillet.

Etter 16 års fravær fra verdens gjeveste fotballturnering, var det kanskje ikke rart at nesten samtlige av de 58 000 sitteplassene på Estádio Mineirão i Belo Horizonte var fylt med tilskuere fra Brasils naboland.

På tribunen var også Radamel Falcao. Colombias største stjerne røk korsbåndet i januar, og har ikke rukket å bli frisk nok til at han er tatt ut i troppen. 28-åringen scoret ni mål i VM-kvalifiseringen, og er et stort savn for laget.

Men fra tilskuerposisjonen kunne Monaco-spilleren se at Colombia kan score uten at han er på banen.

Slettet rekord For før det var spilt fem minutter av kampen, slettet Pablo Armero en gammel colombiansk rekord.

Rekorden for den raskeste colombianske VM-scoringen har Francisco Zuluaga hatt siden 1962 - da han scoret i det 19. minutt mot Uruguay.

Målet kom etter et innlegg fra Juan Cuadrado - 45-grader inn i boksen. Først hoppet en colombianer over ballen, før den endte hos på venstrebacken som kom løpende - som sendte ballen i mål via en gresk fot.

Deretter ble det feiret med en kollektiv colombiansk gledesdans på sidelinjen.

Positiv Kone Men bare sekunder senere var Hellas svært nær en utligning, da Panagiotis Kone fyrte av på avstand - men ballen like utenfor.

Etter scoringen overtok grekerne mer av spillet, mens Colombia la seg bakpå. Mens sør-amerikanerne satset det de hadde på raske overganger, var europeerne mer interessert i et rolig tempo når de hadde ballen.

Ingen av lagene hadde noen særlig store sjanser før greske Kone var frampå igjen rett før pause. Med innsiden av foten forsøkte 26-åringen å skape balanse i regnskapet - men ble hindret av en god tigerredning av David Ospina.

DOBLET: Teofilo Gutierrez doblet ledelsen for Colombia, før James Rodriguez satte den berømte spikeren i kista på overtid. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
DOBLET: Teofilo Gutierrez doblet ledelsen for Colombia, før James Rodriguez satte den berømte spikeren i kista på overtid. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix Vis mer

Over i andre omgang hadde Colombia en brukbar sjanse ved James Rodriguez rett før 50 spilte minutter. Og vel åtte minutter senere doblet sør-amerikanerne ledelsen.

På corner ble innlegget forlenget av Abel Aguilar ved første stolpe, noe som en umarkert Teófilo Gutiérrez utnyttet til det fulle - og satte ballen i mål med tåspissen.

I tverrliggeren Og selv om det da begynte å se vanskelig ut for Hellas, viste de i det 68. minutt at de ikke hadde gitt opp - mot laget som er gruppefavoritt.

Vasilis Torosidis headet da inn foran mål, hvor Theofanis Gekas headet rett i tverrliggeren fra kort hold.

I sluttminuttene var Georgios Samaras nær ved å endelig gi Hellas en scoring - men det ble nok en gang på utsiden og ikke på innsiden av stolpen.

Men mer hell var det heller i den andre enden. På overtid ordnet James Rodriguez Colombia sitt tredje mål for kvelden.

Dermed kunne Colombia, fortjent, kaste seg ut i en ny gledesdans.

Og det spørs vel om noen savner Falcao akkurat i kveld.