Colombia til topps i Copa

Colombia slo i natt Mexico 1-0 i finalen i verdens eldste internasjonale fotballturnering, Copa America.

46 000 mennesker fulgte finalen på El Champin stadion i Colombias hovedstad Bogota, der Ivan Cordoba til stor jubel ga hjemmelaget seieren 20 minutter ut i andre omgang.

Ikke før var kampen over, før feiringen startet. Hundretusenvis av colombianere strømmet ut i gatene i Bogota og andre byer, til ellevill feiring av landets første seier i den amerikanske fotballturneringen noensinne.

- Viva Colombia - leve Colombia !- lød de taktfaste ropene.

At det i år også var borgerkrigsherjede Colombias tur til å arrangere turneringen, som forløp uten problemer av noe slag, gjorde ikke seieren mindre.

20.000 soldater og politifolk deltok i vaktholdet omkring turneringen, i et land der prisen på menneskeliv er lav og fotballstjerner mer enn en gang har måttet bøte med livet om de ikke lever opp til forventningene.

At turneringen gikk rolig for seg, og at hjemmelaget til alt overmål gikk til topps, var også en seier for president Andres Pastrana som måtte kjempe en lang og hard kamp for å overtale resten av kontinentet til å sende sine lag til Colombia for å delta.

(NTB-Reuters)

MATCHVINNER:</B> Ivan Ramiro Cordoba tårnet over det meksikanske forsvaret og nikket inn seiersmålet etter en corner.