Colombia-Tunisia: 1-0

Noen stor fotballkamp var det ikke, men Colombia gjorde det de måtte: Slo Tunisia i en alt annet enn overlegen kamp.

Colombianerne hadde mer enn vanlig press på seg til å vinne mot Tunisia og kvalifisere seg til videre VM-spill. Etter forrige VM ble colombianeren Andres Escobar drept, og spillerne frykter at det samme kan skje med en av dem. Men slik vil det forhåpentlig ikke gå.

Første omgang hadde sør-amerikanerne best grep om kampen. Både Tunisia og Colombia hadde flere gode sjanser, uten at de klarte å plassere ballen der den hører hjemme - i mål.

Lagene virket ustrukturerte og Tunisias keeper tok endel uvørne sjanser.

Likevel: Colombia hadde et knepent overtak i første omgang. Den største målsjansen i første omgang hadde Colombia i det 39. minuttet, men Palacios klarte ikke å sette ballen i mål.

Labert

De første 7-8 minuttene av andre omgang var svært laber. Begge lagene følte hverandre på tennene uten at det førte til noen målsjanser. Deretter tok det seg opp. Tunisia hadde flere målsjanser, den største kom etter ca. 20 minutter. Nr. 18 Slimane legger inn til nr.8 Baya som er milimetre fra å dundre ballen i mål.

Men det er Colombias Preciado som gjorde størst inntrykk i kampen. 7 minutter før slutt, setter han endelig ballen i målet. Et par minutter etter gjør han det samme igjen, men linjemannen hadde flagget oppe, og målet ble annulert.

Etter seieren i kveld har Colombia 3 poeng, Tunisia har 0. Colombias siste kamp i G-gruppa er mot England neste uke.

NRKs kommentator Kenneth Fredheims oppsummering: Meget underholdende løkkefotball.