Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Colombia banket Polen

Colombias lekestue får Lineker til å grøsse: - Nervøs

Enorm spenning før siste gruppespillsrunde.

MÅL: Radamel Falcao kunne juble for sin første VM-scoring. Foto: Action Images / Toru Hanai
MÅL: Radamel Falcao kunne juble for sin første VM-scoring. Foto: Action Images / Toru Hanai Vis mer
  • Polen - Colombia 0-3 (0-1)

Polen og Colombia kjempet begge for videre VM-spill da de møttes søndag kveld.

Begge lagene åpnet mesterskapet med tap, og hadde ikke råd til en ny poengløs kamp om håpet om videre spill skulle leve.

Med seier ville drømmen om en åttedelsfinale være innenfor rekkevidde.

DIREKTE: Tete Lidbom og Marius Lien gjester Dagbladets VM-studio før kveldens kamp mellom Tyskland og Sverige. Programleder: Øyvind Godø / Nicolai Delebekk / Video: Per Ervland Vis mer

Nerve

Både Polen og Colombia var derfor på desperat poengjakt i Kazan, og kampen bølget frem og tilbake gjennom hele den første omgangen.

Nerven i kampen så også ut til å prege spillerne, som aldri klarte å avslutte angrepene på en god måte. Spillet var godt, men når den siste pasningen skulle spilles, var det alltid et bein i veien eller for dårlig presisjon.

Faktisk tok det hele 37 minutter før det kom et skudd på mål.

Med James Rodriguez tilbake fra start var det likevel et hakket mer livlig Colombia som tidvis spilte ut Polen. Fem minutter før pause smalt det fra Yerry Mina.

Mina-mål

Og som så mange ganger før var det Rodriguez som var arkitekten bak Colombias scoring.

Playmakeren fra Bayern München hadde prøvd å spille gjennom lagkameratene ved en rekke anledninger, og til slutt lykkes han.

Colombias nummer 10 slo inn fra høyre, og til værs steg Mina. Den 1.95 centimeter høye midtstopperen hadde kommet opp på angrepet, og stanget ballen kontant inn bak Wojciech Szczesny.

Stor Lewandowski-sjanse

Colombia avsluttet den første omgangen best, og fortsatte i samme spor i starten av den andre.

Like etter sidebytte fikk Radamel Falcao en god mulighet da han fikk stå hele alene utenfor 16-meteren, men avslutningen gikk himmelhøyt over. Like etter banket Rodriguez til, men skuddet ble blokkert.

Robert Lewandowski har scoret 21 mål på sine 16 siste landskamper, men var fullstendig anonym de første 45 minuttene. Han falt lavere og lavere i banen for å hente ballen, men da savnet Polen spissen sin.

Bayern-spilleren trenger som regel ikke så mange sjanser, og plutselig var han alene med David Ospina. Lewandowski dempet en langpasning elegant, og fikk akkurat avsluttet mot en utrusende Ospina. Skuddet fant kun veien til keeperens mage, og spissen fortvilet over en misbrukt mulighet.

Linekers mareritt

England har overbevist i mesterskapet så langt, og leverte en maktdemonstrasjon mot Panama søndag ettermiddag. Colombia er en sannsynlig motstander for engelskmennnene i åttedelsfinalene. Det får Gary Lineker til å grøsse:

Hvis for eksempel Colombia vinner sin gruppe, mens England blir nummer to i sin, møtes de i neste runde. Det samme skjer om England går forbi Belgia og topper gruppe G, mens Colombia ender som nummer to i gruppe H.

Falcaos første

En av årsakene til at Colombia er en fryktet motstander, er Falcao. Superspissen måtte stå over forrige VM med en skade, men mot Polen fikk «El Tigre» endelig sitt første VM-mål.

Juan Quintero spilte Falcao lekkert gjennom, og alene med keeper la han den i lengste med utsida av foten.

Colombia var ikke ferdig der. Seks minutter senere fant Rodriguez Cuadrado med en ny fantastisk pasning. Angriperen hadde uendelig med rom å løpe i, og de polske forsvarerne var ikke i nærheten av å ta ham igjen. Cuardrado brukte bredsida alene med keeper, og det sto 3-0 til sør-amerikanerne.

Colombia møter Senegal i den siste gruppespillskampen. Samtidig møter Polen Japan. Senegal og Japan har fire poeng, Colombia tre, og Polen null.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media