Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Colombias VM-keeper tatt i doping før kamp mot Sverige

Utestengt fra all fotball.

SCORET: Jessica Landtsrom ble matchvinner mot Colombia. Likevel er det en dopingskandale som preger VM i dag. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
SCORET: Jessica Landtsrom ble matchvinner mot Colombia. Likevel er det en dopingskandale som preger VM i dag. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

(Dagbladet): Colombias keeper Yineth Varon (29) er har testet positivt på doping, og er utestengt fra all fotball.

Det er Aftonbladet som melder at målvakten skulle være i troppen som møtte Sverige i dag, men at hun nå er suspendert av Fifa.

Venter på B-prøve Varon testet positivt i en dopingkontroll som ble gjort i Leverkusen på lørdag. Etter å ha analysert A-prøven har Fifa idag valgt å utestenge spilleren.

Partene venter fortsatt på en B-prøve som kan redde hennes fotballframtid. Spilleren spiller til daglig i klubben Generaciones Palmiranas i hjemlandet. Hun har to landskamper for Colombia, og var i utgangspunktet reservekeeper i VM-troppen.

Vant kampen Til tross for en dårlig oppladning for det søramerikanske laget, ga de svenskene hard motstand i deres første VM-kamp.

Sverige hadde flere store målsjanser, men så lenge ut til å gå mot et kjedelig 0-0-resultat. Etter 57 minutter scoret Jessica Landström for Sverige og sikret tre viktige poeng i jakten på VM-medalje.

- Jeg var nervøs veldig lenge, sier landslagstrener Thomas Dennerby til svensk TV4.

De norske kvinnene møter Ekvatorial Guinea i deres første VM-kamp i morgen.

ELENDIG START PÅ VM: Colombias VM-spillere depper etter tap mot Sverige. Like kjipt er det helt sikkert at lagvenninnen Yineth Veron er tatt i doping. Foto: AP Photo/Martin Meissner.
ELENDIG START PÅ VM: Colombias VM-spillere depper etter tap mot Sverige. Like kjipt er det helt sikkert at lagvenninnen Yineth Veron er tatt i doping. Foto: AP Photo/Martin Meissner. Vis mer