Colts lot seg ikke temme

Kom under etter 14 sekunder, men reiste seg og vant Superbowl.

Indianapolis Colts kom under etter 14 sekunder, slet på det glatte underlaget og var på vei ned for telling, men reiste seg og vant Superbowl.

Chicago Bears ble slått 29-17, og Peyton Manning er ikke lenger den beste quarterback som aldri har vunnet Superbowl. Han tar plass blant dem som har ring på fingeren.

Manning spilte ingen kjempekamp, men han var klok og kompetent i det meste han gjorde og ble fortjent kåret til finalens mest verdifulle spiller. Han tok en overlegen seier i quarterbackduellen med utskjelte Rex Grossman, og sørget for at Tony Dungy er den første svarte hovedtrener som får løfte Lombardi-trofeet som Superbowl-vinner.

- Det var aldri noen panikk, og ingen ga opp. Vi holdt sammen som et lag, og vi er stolte over å ta med trofeet hjem til Indianapolis, sa Manning.
Historisk 

Colts spiller hjemmekampene innendørs og på kunstgress. Inntil søndag hadde intet lag med innendørs hjemmearena vunnet Superbowl utendørs. Da det først skjedde, var det under de vanskeligste forhold noensinne.

Regnværskampen i solskinnsstaten Florida vil bli husket for komiske situasjoner mer enn for godt spill - med unntak for det aller første som skjedde.

Devin Hester tok imot avsparket og løp ballen 92 yards tilbake til touchdown. Han fintet, vendte og rykket seg forbi hele Colts-forsvaret på vei mot en historisk sekspoenger. Førsteårsproffen gjorde det samme hele seks ganger i grunnserien, så Colts var forberedt. De greide bare ikke å stoppe ham.
Såpe 

Siden var det lenger mellom høydepunktene. Regnværet gjorde ballen glatt som et såpestykke og bidro til at kampen i perioder så mer ut som en klønefestival enn finalen i NFL. Hele fem ganger glapp spillere ballen til motstander, og i alt var det åtte ballerobringer - eller ballforæringer - i spill.

SEIERSRUS: Indianapolis Colts Jason David kysser Lombardi-troféet etter Superbowl-seieren. Foto: AP
SEIERSRUS: Indianapolis Colts Jason David kysser Lombardi-troféet etter Superbowl-seieren. Foto: AP Vis mer

Peyton Manning leverte en 53-yards touchdownpasning som burde gitt utligning, men ekstrapoenget ble rotet til da holderen glapp ballen før Adam Vinatieri rakk å sparke den. Bears kunne i stedet øke til 14-6 etter første periode.

Så vendte det. Manning greide å flytte ballen regelmessig framover, i motsetning til Grossman. Colts-quarterbacken førte laget sitt til fire poenggivende angrep uten at Bears greide å svare - tre trepoengere fra Vinatieri samt ett touchdown. Halvveis sto det 16-14 til Colts. Etter at Prince hadde underholdt i pausen ble ledelsen økt til 22-14 før Bears fikk sitt siste hurra, en trepoenger fra foten til Robbie Gould.

Grossman unngikk lenge de grove feilene han er kjent for å gjøre under press. Da han måtte spille med større risiko, kom de som bestilt av Colts-forsvaret. Kelvin Hayden plukket en av hans pasninger og løp ballen 56 yards til touchdown. Enda en Grossman-pasning til motspiller ødela Chicagos siste realistiske sjanse til å komme tilbake, og Colts-feiringen kunne starte.

(NTB)

Colts lot seg ikke temme
GLEDESHYL: Indianapolis Colts trener Tony Dungy etter at seieren var i boks.
ENDELIG SUPERBOWL-MESTER: Colts-quarterback Peyton Manning får klem av trener Tony Dungy. Manning fikk sin første superbowlseier og ble i samme slengen kåret til kampens viktigste spiller.