HISTORISK: Sverre Økland ble historisk da han satte Kristiansunds første mål i Eliteserien. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
HISTORISK: Sverre Økland ble historisk da han satte Kristiansunds første mål i Eliteserien. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpixVis mer

Eliteserien:

Coly heldig da Kristiansund tok sine første Eliteserie-poeng

Bortelaget mente Kristiansund-spilleren burde blitt sendt av banen.

  • Kristiansund - Brann 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Kristiansund har møtt Molde og Odd i sine to første kamper denne sesongen, og har tapt begge to.

Da Brann sto på motsatt banehalvdel på Kristiansund Stadion i kveld, var det ingen som hadde trodd at det kom til å bli noe annet enn tøft også i denne kampen for det nyopprykkede laget.

Men det endte altså opp med at det var hjemmelaget som forsvarte en ledelse med nebb og klør, ikke Brann. For da Benjamin Stokke ble felt innenfor 16-meteren, gikk Sverre Økland fram til krittmerket.

Der var han sikker som banken, og sørget for at hjemmelaget ikke bare fikk et historisk eliteseriemål, men de tok også historiske eliteseriepoeng i det skiftende været i Kristiansund.

- Det å få avgjøre en eliteseriekamp på straffe oppsummerer fotball for meg. Jeg er ganske rolig i sånne situasjoner, men det var deilig å se at den gikk inn, sa en blid målscorer til MAX etter kampslutt.

Økland innrømmet at det var nervepirrende de siste 20 minuttene, og kunne ikke tenke seg hvordan det var for publikum.

- Det er sterkt å dra det i land. Det har vært en evne i Kristiansund gjennom mange år, der vi bikker jevne kamper i vår favør uansett om det er fem, ti eller tjue minutter igjen, sa Økland.

Stor sjanse

Ikke overraskende var det bortelaget som startet best denne mandagskvelden. Brann fikk en stor mulighet før det var spilt ti minutter, da Fredrik Haugen slo hardt inn mot Orlov på første stolpe. Heldigvis for hjemmelaget ryddet Hopmark opp og sendte ballen ut til corner.

De rødkledde fortsatte å presse utover i omgangen, men slet med å spille seg til de største mulighetene.

Og litt mot spillets gang fikk Kristiansund en gylden mulighet få minutter før hvilen, da Stokke stanget ballen mot mål.

Lærkula gikk i bue over Brann-keeper Leciejewski før den traff tverrliggeren og havnet midt i feltet. Der sto Mendy, men spissen klarte ikke få kontroll på ballen tidsnok til å få avgårde et godt nok skudd. Dermed var det fortsatt målløst da lagene tok seg en liten hvilepause i garderoben.

Rødt kort?

Drøye et kvarter ut i den andre omgangen, kokte det over for Brann-fansen da Jakob Orlov gikk i bakken. Sistnevnte var for sent ute mot Aliou Coly i kampen om ballen, men da Kristiansund-spilleren hadde feid ballen avgårde, kjørte han foten i leggen på Orlov med knottene først.

Brann-spilleren gikk rett i bakken og ble liggende i store smerter, mens med- og motspillere stormet til.

Dommer Svein Oddvar Moen fikk ufrivillig hjelp av både hjemme- og bortelaget med å dele ut kort, noe som endte med at Coly fikk kort for taklinga, mens Sivert Heltne Nilsen fikk kort etter tumultene rundt Orlov og Coly. Mange mener Coly var heldig som slapp unna det røde etter situasjonen.

Fem minutter senere erstattet Torgeir Børven Orlov, i det som skal ha vært et taktisk bytte og ikke på grunn av taklinga fra Coly.

Kokte over

Så, 18 minutter før slutt kom endelig målet. Sverre Økland jublet sammen med hele Kristiansund da laget var på vei mot en historisk seier, og laget forsvarte seg med alt de hadde.

Da forsøkte Brann å sette på Azar Karadas, i håp om at de lange ballene oppover i banen kunne sørge for en utlikning.

Innbytteren var nære å utlikne seks minutter senere, men headingen gikk like utenfor.

Bare fem minutter senere kom Karadas igjen i fokus, da han fikk et frispark mot seg etter å ha hoppet inn i Gjesdal.

Førstnevnte var forbanna da Kristiansund-spilleren gikk i bakken, og endte opp med å få både gult kort og frispark mot seg etter at det kokte fullstendig over for ham.

Det ble dessverre ikke noe mer for Brann, som nå står med én seier, én uavgjort og ett tap på de tre første kampene i årets serie.

- Nå er jeg veldig skuffa. Jeg skulle gjerne hatt poeng, men sånn er fotball. Kristiansund har to sjanser og scorer på den ene, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til MAX etter kampen.

Han innrømmet at det ikke var noen toppkamp fra Brann sin side, og at man ikke vinner kamper om man ikke setter sjansene sine.

- Da vinner de på straffesparket. Det er skuffende, men ikke mye å gjøre noe med.