Come-back!

Dopingdømte Johann Mühlegg (31) trener for fullt hjemme i de bayerske alpene, og satser på comeback når han har sonet ferdig utestengelsen på to år.

- Han har ambisjoner om å satse videre, sier Ola Berget til Dagbladet.

Berget er den norske gardbrukeren som fungerte som trener, servicemann, smører og manager for Mühlegg helt til han ble avslørt som juksemaker etter femmila i OL i slutten av februar.

Berget har ikke sjøl snakket med Mühlegg, men har fortsatt gode kontakter som vet hva den skandalerammede langrennsløperen driver med.

- Han er hjemme, trener for fullt, og satser på comeback når dopingdommen er sonet. Dette har jeg fra mine kontakter i Østerrike, sier Berget, som nå har fått utbetalt alt han hadde utestående hos Mühlegg.

Får det tøft

Trønderen Hallgeir Martin Lundemo er ansatt i Fischer, var kompis med Mühlegg og smurte skia Mühlegg brukte på femmila han seinere ble disket fra. Han har også fått høre om Mühleggs comebackplaner.

- Dette stemmer bra. Det er mange som har hørt dette, sier han.

På FIS-kongressen i begynnelsen av juni i slovenske Porotoroz ble utestengelsen av Mühlegg bekreftet. Spanske medier meldte allerede i midten av mars at Mühlegg trolig legger opp, men i fred og ro hjemme hos mamma Magdalena på pensjonatet «Landhaus zum Jeremia» har altså Mühlegg kommet på andre tanker. Han kan tidligst konkurrere på slutten av den mesterskapsfrie sesongen 2003/2004. Berget tror at Mühlegg neppe skjønner hvordan han kommer til å bli mottatt om han viser seg i v-cupen igjen.

- Det kommer til å bli voldsomt vanskelig for ham å komme tilbake. Han kommer til å bli avvist av miljøet, sier Berget, som tror at finnene som ble tatt i Lahti-VM får det like tøft når de kommer tilbake etter VM i vinter.

- Jeg har fått såpass klare tilbakemeldinger at jeg vet det blir vanskelig for finnene også.

Til USA

Sjøl har 44-åringen Berget takket ja til tilbudet om jobb som sjefssmører for langrennslandslaget til USA.

- Jeg takket ja tirsdag kveld, sier han.

Han hadde også et uformelt tilbud om å bli smører for det private langdistanselaget som blant annet Bjørn Dæhlie satser på å få til kommende sesong.

- Jeg snakket med Bjørn om dette på Skarverennet, men jeg hadde lyst til å være en del av v-cupen fortsatt. En helhetsvurdering gjorde at jeg satser på jobben i USA, sier Berget.

IKKE VELKOMMEN: Den tredobbelte OL-vinneren Johann Mühlegg sjokkerte idrettsverden ved å bli tatt i doping i Salt Lake City-lekene. Nå vil han tilbake. - Han kommer til å bli avvist av miljøet, sier hans tidligere manager Ola Berget.