Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Comeback-Bjørgen får med seg Johaug

Marit Bjørgen skal gå langløp til vinteren, melder NRK. Med på laget får hun Therese Johaug.

TILBAKE: Tirsdag ble det klart at Marit Bjørgen gjør comeback i langløp til vinteren. Med seg på laget får hun også Therese Johaug. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TILBAKE: Tirsdag ble det klart at Marit Bjørgen gjør comeback i langløp til vinteren. Med seg på laget får hun også Therese Johaug. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Tidenes mestvinnende vinterolympier la opp langrennskarrieren for å fokusere på sønnen Marius i 2018. Senere har hun fått en sønn til, Ola.

Ettersom begge sønnene snart er i barnehagen har tobarnsmoren fått litt mer ledig tid i hverdagen. Det sammen med ønsket om å ha et konkret mål i idretten er årsakene til at Bjørgen nå gjør comeback.

Ovenfor NRK er det en storfornøyd langrennsdronning som bekrefter planene.

- Det gjør meg gira å få muligheten til å være på verdens beste langløpslag. Jeg er nysgjerrig på å lære noe nytt og ha noe konkret å jobbe mot, og jeg har ambisjoner når jeg først får på meg startnummeret. Så får vi se hva jeg får gjort i månedene fram mot det, sier Marit Bjørgen til statskanalen.

Tobarnsmor Bjørgen sier at hun ønsker å få til ti treningstimer i uka.

På lag med Johaug igjen

Langrennsdronninga skal gå for laget til Aukland-brødrene, Team Ragde Eiendom. På laget får hun med seg Therese Johaug som i en pressemelding i kveld bekrefter at hun skal være med på langløpslaget til vinteren.

- Jeg er fortsatt landslagsløper med 100 prosent fokus på OL og VM, og det er ikke sikkert jeg kommer til start på langløp i år. Uansett er det ikke aktuelt med noe før etter VM i Oberstdorf. Allikevel synes jeg det er spennende å kunne hente inspirasjon og nye impulser fra andre miljøer, sier Johaug i en pressemelding.

Hun håper å få til noen økter med Team Ragde Eiendom i løpet av sommeren og høsten og tror at hun har mye å lære av superveteranen Anders Aukland og de nye lagkameratene.

Johaug har gått Birkebeinerrittet tidligere og forteller at hun er fascinert av langløp.

- Jeg er nysgjerrig på hva som kreves for å vinne Vasaloppet og Marcialonga. Både lengden, utviklingen i staking og det at eliten står på samme startstrek som mange tusen andre, trigger meg, forteller Johaug.

Ambisjonsrik

I første omgang dreier returen til langrennssirkuset for Bjørgen seg om Vasaloppet, men 40-åringen utelukker ikke å gå både Marcialonga og å stille opp i NM.

Bjørgen var med på en økt med laget tirsdag og fikk kjenne at det er lenge siden hun har trent så hardt, men la ikke skjul på at hun gleder seg til å konkurrere igjen.

- Jeg har ambisjoner når jeg først får på meg startnummeret. Så får vi se hva jeg får gjort i de i månedene frem mot det, sier hun til NRK.

Therese Johaug har god tro på at Bjørgen igjen kan prege resultatlistene når de to igjen blir lagveninner.

- Det hadde vært fantastisk å stå på startstreken sammen med Marit igjen, hvis sjansen skulle by seg en gang. Jeg synes det er utrolig kult at hun gjør en slik satsning, sier Johaug og slår fast:

- Jeg blir ikke overrasket hvis hun er med teten i Vasaloppet til vinteren.

«Vill idé»

Manager i Team Ragde Eiendom, Jørgen Aukland, forteller at comebacket kommer etter det han selv kaller «en vill idé.»

En tekstmelding startet tankegangen som endte opp i en avtale om satsing. Målet med «signeringen» er å skape blest og interesse for at enda flere kvinner skal gå langløp.

– Marit kommer til å trene bra. Det blir mindre mengde enn tidligere, men målrettet og spesifikt for Vasaloppet. Vi vet hva som skal til for å vinne det løpet, og hun har gode sjanser til å være helt i toppen der, sier Aukland til NRK og bekrefter at Bjørgen signerte «billig.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!