Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Comeback-Clijsters med sjokkseier

Ekspederte Venus Williams ut av US Open.

SJOKKSEIER: Tidligere verdensener Kim Clijsters la opp i 2007, men gjorde comeback etter barnefødsel tidligere i sommer. At hun ikke har glemt gamle kunster, er det ingen tvil om - belgieren slo nemlig sensasjonelt ut Venus Williams av US Open.Foto: SCANPIX/EPA/JOHN G. MABANGLO
SJOKKSEIER: Tidligere verdensener Kim Clijsters la opp i 2007, men gjorde comeback etter barnefødsel tidligere i sommer. At hun ikke har glemt gamle kunster, er det ingen tvil om - belgieren slo nemlig sensasjonelt ut Venus Williams av US Open.Foto: SCANPIX/EPA/JOHN G. MABANGLO Vis mer

Belgiske Kim Clijsters slo tredjeseedede Venus Williams ut av US Open søndag i en dramatisk kamp. Det endte 6-0, 0-6, 6-4.

Clijsters la opp i 2007, men etter å ha født en datter, savnet hun tennisen så mye at hun gjorde comeback tidligere i år.

Før US Open hadde hun bare spilt i tre turneringer, og derfor er det oppsiktsvekkende at den tidligere verdenseneren skulle klare å sette en av storfavorittene utenfor i fjerde runde.

Hun kom også med i US Open på et såkalt «wild card», og hun brukte ikke mer enn 27 minutter på å sjokkere Williams og vinne det første settet 6-0.

Storesøster Williams klarte å snu kampen i annet sett ved å spille nærmest feilfritt, men Clijsters ga seg ikke og klarte å bryte Williams serve i tredje game i det siste settet. Hun holdt på ledelsen sin og skal nå møte Li Na fra Kina i kvartfinalen.

Lett spill for Serena

Der det var bråstopp for storesøster, behøvde ikke Serena Williams å slite stort for å ta seg videre til kvartfinalen i US Open søndag. Hun slo Daniela Hantuchova 6-2, 6-0.

— Jeg satser alt på å holde det høye nivået mitt, og så gjelder det å holde fokus i hver eneste kamp, sa hun etter å ha satt 22-seedede Hantuchova utenfor.

— Jeg sa til meg selv at jeg skulle slappe av. Det er ikke alltid jeg klarer det, for jeg er altfor mye av en perfeksjonist. Men i kampen i dag sa jeg til meg selv om og om igjen at jeg skulle slappe av, og det klarte jeg, sa hun.

Hun var vunnet av åtte av ni møter mot Hantuchova og «fosser» mot finale i årets US Open-turnering. Nå er hun gjennom de fire første rundene, og fortsatt venter Serena Williams på sin første store test i årets US Open. Til nå har hun ikke behøvd å slite for mye for å ta seg videre.

MÅ FORSVARE FAMILIENS ÆRE: Serena Williams må forsvare Williams-familiens ære i US Open med storesøster Venus ute av dansen. Lillesøster hadde få problemer med Daniela Hantuchova i sin 4.runde-kamp på Flushing Meadows i kveld.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kathy Willens
MÅ FORSVARE FAMILIENS ÆRE: Serena Williams må forsvare Williams-familiens ære i US Open med storesøster Venus ute av dansen. Lillesøster hadde få problemer med Daniela Hantuchova i sin 4.runde-kamp på Flushing Meadows i kveld.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kathy Willens Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling