Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serena Williams

Comeback etter fødselen som holdt på å ta livet av henne

Serena Williams gjør comeback på toppnivå i Indian Wells - ei turnering hun har et komplisert forhold til.

COMEBACK: Serena Williams gjør i dag comeback i Indian Wells-turneringen. Foto: AFP PHOTO / PAUL CROCK
COMEBACK: Serena Williams gjør i dag comeback i Indian Wells-turneringen. Foto: AFP PHOTO / PAUL CROCK Vis mer

(Dagbladet): I dag gjør tennisdronninga Serena Williams (36) comeback i Indian Wells-turneringa i USA. Amerikaneren har hele 23 Grand Slam-titler - og 14 Grand Slam-titler i double.

Det er 14 måneder siden sist hun deltok i ei turnering på høyeste nivå. I høst fødte hun nemlig sitt første barn - Alexis Olympia. Det holdt på å ta livet av henne, fortalte tennisstjerna seinere.

Williams er en av verdens aller største idrettsstjerner, og ikke minst samfunnsengasjert. Det gjør det nesten litt symbolsk at hun gjør comeback på kvinnedagen.

Sterk stemme

Williams har vært en viktig stemme i idretten i mange år. Hun er ikke redd for å si det hun mener, blant annet når det gjelder kjønnsdiskriminering. I august gikk hun ut og ønsket at svarte kvinner skulle opp på samme lønnsnivå som andre i USA.

I et innlegg i magasinet Fortune skrev Williams at lønnsforskjellene rammer afroamerikanske kvinner hardest.

- Jeg har opplevd liten respekt fra mannlige kollegaer, og - i de verste tilfellene - har jeg blitt offer for rasistiske kommentarer på og utenfor tennisbanen, sier Williams.

Hun slo også tilbake da tennislegenden John McEnroe mente Williams knapt ville vært blant de 700 beste i verden, hadde hun konkurrert mot menn.

- Kjære John, jeg beundrer og respekterer deg, men vær vennlig og hold meg utenfor dine uttalelser som ikke baserer seg på fakta, svarte tennisstjerna.

Indian Wells-boikotten

Men Indian Wells er ei turnering Williams har et komplisert forhold til. I 2015 stilte hun i turneringa for første gang på hele 13 år.

Grunnen til at Williams ikke ønsket å delta, var sammensatt. Først fikk hun og søsteren Venus servert anklager om at faren deres fikset kamper for døtrene. Søsteren Venus ble buet på da hun trakk seg fire minutter før semifinalen. Da Serena skulle i aksjon dagen etter, ble hun også buet på.

«De falske anklagene om kampfiksing var sårende. Den underliggende rasismen i det var smertefull, forvirrende og urettferdig. Jeg følte meg plutselig alene og redd i sporten jeg elsket,» skrev Williams i USA Today før comebacket i 2015.

Tennisstjerna snakket om at hun slet med å glemme det tårevåte øyeblikket i garderoben i 2001. Hun og faren skal også ha fått rasistiske bemerkninger fra tribunen. Men i 2015 var det fortrengt. Williams kom til semifinalen - der hun måtte trekke seg på grunn av en kneskade.

Fødselen

1. september ble Serena Williams mor til lille Alexis Olympia. Williams er gift med Alexis Ohanian.

36-åringen forteller at hun hadde et relativt enkelt svangerskap, men at dattera ble født via et hastekeisersnitt etter at hjerterytmen hennes falt drastisk. Likevel gikk operasjonen fint.

Williams lider av lungeemboli, som ifølge NHI.no er en tilstand som gjør at en eller flere arterier i lungene blir blokkert av en blodpropp. Siden hun har en medisinsk historie med dette problemet, kontaktet hun legene med en gang hun begynte å slite med å puste, forklarer hun.

En rekke komplikasjoner ble utløst, og tennisstjerna begynte å hoste så intenst at såret fra keisersnittet åpnet seg.

PS! Serena Williams møter Zarina Diyas fra Kasakhstan i første runde i Indian Wells.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling