Comeback for Flatland

Denne helga kaster Hallvard Flatland smokingen og finner fram stoppeklokka. Han gjør comeback som sportskommentator etter mer enn ti års pause.

Sammen med Espen Bjervig kommenterer Flatland verdenscuprennene i langrenn fra Ramsau på TV3.

- Dette blir moro, sier Flatland.

Han var NRKs studiovert under OL i 1994, men det er enda lenger siden han kommenterte aktiv sport.

- Det må ha vært tippekamper på TVNorge for mer enn ti år siden, sier han til Dagbladet.

I morgen får langrennsfolket høre om «Casino»-sjefen fortsatt har sportssjargongen på tunga.

- Jeg håper det sitter. Jeg følger jo godt med fortsatt. Sitter faktisk og hører Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen kommentere skiskyting akkurat nå, sier han.

- Håper dessuten at tidtakingen er med meg slik at jeg slipper å få det som Rike og Carlsen i Kuusamo da de hadde tre vinnere av damerennet.

Klister på hjernen

Flatland begynte TV-karrieren i NRK-sporten tidlig på 80-tallet. Og han har faktisk kommentert langrenn før. På TVNorge i 1991.

- Ja, det kan jammen stemme. Dessuten var mitt første innslag på Sportsrevyen i 1983 fra langrenn i Cogne i Italia. Det jeg husker best derfra, var at jeg og kameramannen delte rom. Han snorket så fælt at jeg ikke fikk sove.

Flatland har dessuten vært aktiv langrennsløper sjøl i ungdommen hjemme i Flatdalen i Telemark. Ryktene vil ha det til at storebrødrene ødela karrieren da de smurte med klister på grønt føre.

- Den historien er nesten sann. Den ene broren min eksperimenterte en del med smurning. I ett renn gikk jeg nesten i nedoverbakkene.

Sitter hjemme

Flatland får sjansen som sportskommentator igjen fordi TV3 har kjøpt rettighetene til alt av langrenn, kombinert og alpint som arrangeres i Østerrike denne og neste sesong. Sportssjef Stian Aune Kleppo i TV3 er sikker på at Flatland loser sendingene trygt i land. På grunn av kort planleggingstid skal de kommentere rennene fra Oslo - denne gangen.

- Det ligger an til at vi setter opp kombinertrenn i januar. Vi sender nok Hallvard dit. Men det vet han ikke selv ennå, sier Auno.

TILBAKE TIL START: Hallvard Flatland skal kommentere langrenn.