Comeback for Grenersen

Søndag reiser Lillestrøms sørafrikanske keeper Emille Baron for å spille OL-kvalifisering mot New Zealand. Per Magne Misund overtar keeperplassen. Reserve er den tidligere Mjølner- og Tromsø-keeperen Tor André Grenersen (30).

Han la opp høsten 1997, og har ikke rørt keeperhanskene siden 1- 7-tapet i E-cupkampen mot Chelsea i London for drøyt to og et halvt år siden.

- Jeg sa nei i utgangspunktet, men LSK-trener Arne Erlandsen ønsket den rutinen jeg står for. I 99 av 100 tilfeller skjer det heller ikke noe med keeperen. Selv om jeg håper det ikke blir noe innhopp, er det litt artig å kjenne sagmuggen igjen, sier Tor André Grenersen til Dagbladet.

Ekstratrening

Som tippeligakeeper har Grenersen 18 kamper for Mjølner og 135 kamper for Tromsø.

- Selv om jeg ikke har spilt på over to og et halvt år, er jeg i bra fysisk form og dessuten seks- sju kilo lettere enn da jeg var aktiv. Jeg jobber i Oslo, og må ha ekstratreninger fordi jeg ikke kan være med på dagtreningen. Åråsen har alltid vært en fæl bortebane for meg, med mye slit og svetting. Det blir rart å komme tilbake dit som LSK-spiller, sier Tor André Grenersen.

Bislett hjemmebane

Lillestrøm har to juniorkeepere bak duoen Baron/Misund, men tar ikke sjansen på å bruke noen av dem på innbytterbenken.

- Vi vil heller ha en rutinert reservekeeper enn å risikere at en junior kastes til ulvene, sier daglig leder Bjarne Sognnæs i LSK. Etter 16. maikampen mot Bryne starter arbeidet med å legge varmekabler på Åråsen.

- Hjemmekampene mot Stabæk 2. juli og Haugesund 9. juli spilles på Bislett.

arne.thoresen@dagbladet.no