Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Comeback for Hingis

Og norske Karoline Steiro kan møte den tidligere verdenseneren i doublekamp.

(Dagbladet.no): I dag kunngjorde Liverpool International Tennis Tournament at Martina Hingis (27) plukker opp racketen igjen og spiller en oppvisningsturnering i Beatles-byen i juni.

Det er den norske finansmannen Anders Borg som arrangerer turneringen, som på få år har rukket å bli den største oppvisningsturneringen i verden.

Stjernesamler

Nordmannen samler hvert år et knippe av de beste ATP- og WTA-stjernene sammen med tidligere legender.

I fjor skulle Bjørn Borg for første gang spille på gress igjen i England etter finalen i Wimbledon på 80-tallet, men en skade like før turneringsstart gjorde at han måtte nøye seg med å signere autografer til fansen som hadde møtt opp.

Nå har altså Anders Borg fått Hingis på banen, den sveitsiske spilleren som har vunnet Grand Slam-turneringer fem ganger på 12 finaleforsøk, som står bokført med 43 turneringsseiere og som spilte inn over 20 millioner dollar i premiepenger i karrieren.

Kokainpåstander

Hingis var lenge borte fra tennisen på grunn av en skade, men klarte å kjempe seg tilbake i verdenstoppen i fjor sommer. Men i fjor høst fikk karrieren en brå slutt. Hun testet positivt på kokain.

TRAKK SEG: Martina Hingis trakk seg 1. november i fjor, og har siden ikke rørt tennisracketen. Men nå tar hun den opp igjen fra bagen etter at norske Anders Borg overtalte henne til å bli med i Liverpool International Tennis Tournament. Foto: MICHELE LIMINA/AFP/SCANPIX
TRAKK SEG: Martina Hingis trakk seg 1. november i fjor, og har siden ikke rørt tennisracketen. Men nå tar hun den opp igjen fra bagen etter at norske Anders Borg overtalte henne til å bli med i Liverpool International Tennis Tournament. Foto: MICHELE LIMINA/AFP/SCANPIX Vis mer

Hun bedyret sin uskyld, men klarte aldri å motbevise prøvene og trakk seg dermed som tennisspiller.

- Hvorfor velger du å bruke en spiller i turneringen din som måtte forlate idretten i skam?

- Skam og skam. Hun nekter for at hun har brukt dop. Hun har blitt testet nærmere 200 ganger i karrieren uten en positiv test. Hun sier til meg at hun er uskyldig og jeg tror på henne. Det er ord mot ord i denne saken, føler jeg, sier Anders Borg.

Også landslagssjef Christian Ruud mener at Hingis ikke har fått i seg kokain i et forsøk på å jukse.

Norsk duell

Borg har klarert med det internasjonale tennisforbundet at han ikke gjør noen galt ved å ha henne med i turneringen.

Liverpool International Tennis Tournament er nemlig en oppvisningsturneringen som ikke gir noen poeng på rankingen. Spillerne som deltar får lønn og er ikke avhengig av prispenger.

Tidligere har Borg hyret inn Martina Navratilova. Hun spilte double mot den norske tennisspilleren Karoline Borgersen. Nå kan det bli et nytt Martina-Karoline-møte på det grønne gresset i Liverpool.

- Jeg har gitt norske Karoline Steiro et wildcard til turneringen. Om alt går i orden så kan det ende med at hun får spille mixed double mot Hingis, sier Anders Borg.

Landskamper

Det som er helt klart er at Steiro skal få prøve seg mot det danske 17 år gamle talentet Caroline Wozniacki, som allerede er ranket som nummer 46 i verden.

Hun har vunnet Wimbledon for juniorer og vant også kvinneturneringen i Liverpool for to år siden.

I januar kom hun til 4. runde i Australian Open og hun kan allerede vise til to kvartfinaler i år mot henholdsvis Lindsay Davenport og Maria Sjarapova.

Turneringen i Liverpool har alltid mange norske innslag på grunn av Anders Borg. I år vil han arrangere to landskamper for ungdom under 14 og 12 år, mellom Norge og England. I tillegg vil det bli en bykamp mellom en tennisspiller fra Oslo og en fra Liverpool.

- Jeg regner med å få Johan Skattum til landskampen for gutter under 14, sier Borg.

Skattum, som spiller for Heming tennisklubb i Oslo, er regnet som en av Europas største ungdomstalenter. Han er nå på nivå med Federer og Nadal, da de selv var 13 år gamle.

Flere legender

Det er 4000 sitteplasser på tribunen i Liverpool hvor gressturneringen spilles i juni hvert år.

I tillegg til Hingis er det klart at legendene Nastase og Bahrami kommer, samt Goran Ivanisevic.

Hingis har lovet at hun skal spille tilsammen tre kamper på turneringens tre siste dager.

DRAR TIL LIVERPOOL: Karoline Steiro har fått wildcard til turneringen i Liverpool, og kanskje får hun spille mot Martina Hingis.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media