Comeback for McEnroe

Tilbake i ATP-touren.

(Dagbladet.no): Sammen med doublepartner Jonas Björkman stiller tennisens sinteste superstjerne til sensasjonelt comeback i ASP Open i San Jose i Texas senere i dag.

De to har fått et såkalt wildcard i turneringen, og møter hard motstand i sin første runde. Det andreseedede paret Wayne Arthurs og Stephen Huss står på andre siden av nettmaskene.

- Jeg håper jeg ikke driter meg ut, sier McEnroe, som legger til at han er fornøyd med å stille i en ATP-turnering igjen.

47 år på torsdag

Det er derimot ikke snakk om noe langvarig comeback, sinnataggen fyller 47 år på torsdag, og har ikke spesielt store forhåpninger mot de store navnene i turneringen.

- Jeg er nok kanskje 60 til 70 prosent av den spilleren jeg var i gamle dager, innrømmer McEnroe, som det siste året har gjennomgått intensivtrening og fysioterapi nær hjemmet på Manhattan i New York.

Ironisk nok er dobbeltkompis Björkman den samme spilleren som møtte - og slo - McEnroe i hans siste opptreden i en ATP-turnering før han la opp.

Det er tolv år siden.

Har ikke roet seg

LIKE HISSIG:  John McEnroe har ikke vist tegn på å roe seg etter at han la opp. Her glor han på dommeren etter en linjefeil under en oppvisningsmatch i La Jolla 11. februar. Foto: Scanpix
LIKE HISSIG: John McEnroe har ikke vist tegn på å roe seg etter at han la opp. Her glor han på dommeren etter en linjefeil under en oppvisningsmatch i La Jolla 11. februar. Foto: Scanpix Vis mer

Men den hissige mannen som la opp i raseri den gang, har langtfra roet seg. Han har de siste årene også stilt opp i oppvisningsmatcher.

Både talentet og gemyttet er på plass.

I 2003 stilte han opp i en World TeamTennis-match i Sacramento, og ble advart tre ganger for kjeftingen sin.

Så vi kan nok vente oss nye kraftsalver i kveld.