Comeback-Grindheim styrte VIF til Europa

Lekte seg og slo Ekranas 6-0.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga – Ekranas 6-0

Christian Grindheim gjorde comeback fra start etter langt skadeavbrekk i kveldens UEFA-cupkvalifisering mot Ekranas fra Litauen. Etter 1-1 i første kamp, måtte Vålerenga enten vinne eller holde nullen i kveldens kamp.

Det ble aldri særlig spennende.

Anført av Christian Grindheim rullet hjemmelaget etter hvert over gjestene fra Litauen og stoppet ikke før det sto 6-0.

Håper på enkel motstand

- Det ble veldig mye rom etter hvert, og det var morsomt at vi endelig scoret en del mål, sier Grindheim til Dagbladet.no.

Nå håper Grindheim på lett motstand i 1.kvalifiseringsrunde.

- Jeg vil helst ha en drittklubb og komme til gruppespillet og spille mot fire gode lag. Tampere (som RBK slo ut journ.anm), hadde vært perfekt. De tror jeg vi kan slå, sier kapteinen til Dagbladet.no. 

Comeback-Grindheim styrte VIF til Europa


Stupte VIF i ledelsen

Fem minutter var gått da Jørgen Jalland på lekreste vis stakk igjennom Jan Derek Sørensen ute til høyre. Grindheim gikk på et 50-metersløp inn i boksen, innlegget fra Sørensen var perfekt og fra sju meter kunne Grindheim stupe inn ledermålet opp i nett-taket.

- Den var grei den, jeg er veldig fornøyd med den, sier en kledelig beskjeden 23-åring etter kampen.

Grindheim virket i hele tatt å vøre meget spillesugen utpå Ullevaal-gresset. Han løp sine sedvanlige kilometer, var som vanlig en god tilrettelegger og kjeftet og kriget i kjent stil.

Vålerenga dominerte fullstendig første halvdel av omgangen og halvveis burde Jarl Andre Storbæk ha punktert kampen.

Jørgen Jalland ble klønete meid ned inne i feltet og den ungarske dommeren pekte hel korrekt på straffemerket.

Ekranas våknet

Landslagsback Storbæk forsøkte å plassere ballen ned i venstre hjørne, men ballen strøk stolpen på feil side.

Etter straffesituasjonen våknet gjestene fra Litauen og viste for alvor at de ikke hadde reist til Norge for å bli pissa på.

Vålerenga kan faktisk takk Arni Gautur Arason for at de fortsatt ledet på Ullevaal.

Gjestene hadde fire enorme muligheter til å utlikne, men hver gang møtte de en sprellende islandsk målmann av fineste sort. Spesielt redningen ti minutter før pause, på Bickas strålende frispark helt oppe i krysset, var det virkelig klasse over.

Men da Ekranas hadde fortjent utlikninga, punkterte Vålerenga kampen i løpet av omgangens to siste minutter.

To kjappe scoringer

•43. min: En aktiv Sebastian Mila kommer seg til dødlinja og legger strakt inn foran mål. Jan Derek Sørensen bruker all sin hurtighet til å komme i posisjon og fra en meter styrer veteranen ballen enkelt i mål.

•45. min: Vålerenga spiller nærmrst «power-play» mot gjestene fra Litauen. Mila finner til slutt en Christian Grindheim i god posisjon. Fra 15 meter styrer 24-åringen enkelt ballen i det tomme målet.

Og da var plutselig et sjumilssteg nærmere 1.runde av UEFA-cupen. Tross gode forsøk, virket Ekranas ikke i stand til å score tre mål på et solid Vålerenga-forsvar i løpet av førtifem minutter.

Grindheim tatt av banen

Christian Grindheim tuslet av banen etter knappe timen, men slettes ikke for at han gjorde noen svak kamp.

- Nei, jeg har vært ute en måned og har kamp allerede på søndag, så jeg så ingen grunn
til å ta meg helt ut i dag når jeg sikkert bruker litt mer tid til å restituere meg enn de andre, så det var derfor.

Storbæk-revansje

Transportetappen av en andre omgang ble som forventet av dårligere kvalitet enn de første førtifem minuttene. Vålerengas avansement var derimot aldri truet, og det var ikke ufortjent da midtstopper Jørgen Horn vakkert stanget inn 4-0 etter en perfekt slått corner av Jan Derek Sørensen.

Ti minutter seinere gjorde Jarl Andre Storbæk opp for straffemissen i første omgang. Sebastian Mila serverte den tredje målgivende pasningen for dagen da VIF-backen avsluttet Vålerenga-angrepet med et hardt skudd fra 12-13 meter.

Nå venter Oslo øst og resten av Vålerenga-familien spent på hvem som ligger i hatten når 1.runde trekkes i morra. Det kan bli storkanoner som engelske Tottenham, stjernegalleriet i Bayern München, spanske Villarreal eller Daniel Braatens Bolton Wanderers.

1. runde i UEFA-cupen trekkes klokka 13.00 i morgen.

BÅRET AV BANEN: Daniel Fredheim Holm ble båret av banen etter at han fikk seg en smell i ribbeina.