«Comeback-Kim» storfavoritt i Open

Tredjeseedet småbarnsmor.

TIDLIG UT I FJOR: Kim Clijsters har stor tro på seg selv denne gangen. Foto: AFP/Greg WOOD
TIDLIG UT I FJOR: Kim Clijsters har stor tro på seg selv denne gangen. Foto: AFP/Greg WOODVis mer

Kim Clijsters ble slått ut i tredje runde i Australian Open i fjor, men i år er den belgiske småbarnsmammaen stor favoritt.

Hun la opp for å føde datteren Jada, men kom tilbake i 2009 og gikk til topps i US Open etter bare fire turneringer den gangen.

Det er ingen tvil om at innsatsen i Australia fjor var litt av en nedtur for den belgiske spilleren, men hun kom sterkt tilbake i 2010 og vant totalt fem turneringer, blant annet en ny seier i US Open.

Nå gjør hun et nytt forsøk i Australian Open, og hun sier at hun trives bedre enn noen gang på tennisbanen.

- Jeg er veldig fornøyd med tilværelsen nå, og det gir seg utslag i at jeg spiller bedre, sier Clijsters, som går inn i turneringen som tredjeseedet. Det er bare danske Caroline Wozniacki og russiske Vera Zvonareva som har bedre ranking enn henne.

Det kommer også av at Serena Williams fortsatt sliter med en kuttskade i beinet som hun pådro seg i august i fjor, og i og med at Williams ikke spiller, så er turneringen vid åpen.

- Jeg har ikke hatt noen problemer i oppkjøringen til Australian Open i år, og det tror jeg kan bli viktig når Open.-turneringen virkelig kommer i gang her i Melbourne, sier Clijsters.

Hun kommer også til turneringen med to strake seirer over danske Wozniacki, og det har ikke akkurat svekket selvtilliten hennes det heller.

(NTB)