Comeback-kongen Carew

Topper lista til det offisielle Champions League-magasinet.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): I desember/januar-utgaven av det offisielle Champions League-magasinet «Champions» heter den første artikkelen «10 Comeback Kings».

Lista ineholder ifølge bladet «De europeiske stjernene som kjempet seg tilbake fra kulda, ristet av seg skader som truet karrierene deres, eller bare stoppet kjeften på kritikerne sine».

På førsteplass på lista ligger vår egen John Carew.

Lista er ikke nødvendigvis rangert, men Carew vies mest plass og brettes ut med bilde på to sider først i artikkelen.

Gjenfødt i Tyrkia

Lyon-spissen får lovord for den gode høsten etter å ha blitt sendt fra klubb til klubb de siste sesongene.

Magasinet skriver at både Valencia og Roma var skuffet over få scoringer, mens Carew ble gjenfødt i Besiktas, der han scoret 13 mål på 24 ligakamper, og ble lagt merke til av Lyon-sjef Gerard Houllier.

- John vil gi oss noe som er helt annerledes enn det som har vært før, og jeg er overbevist om talentet hans. Til tross for så ung alder, har han allerede bred erfaring på europeisk og internasjonalt nivå.

SKRYTER AV HVERANDRE: John Carew mener Gerard Houllier er en stor manager, mens franskmannen lar seg imponere av lørenskogguttens talent. Foto: Scanpix/Ap
SKRYTER AV HVERANDRE: John Carew mener Gerard Houllier er en stor manager, mens franskmannen lar seg imponere av lørenskogguttens talent. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Mer polert

Magasinet forteller videre at Carew har scoret 13 mål på 41 kamper i Champions League, men at de fleste av kampene ble spilt mens Carew fortsatt var i begynnelsen av 20-åra.

Dermed mener de at Lyon forventer en mer polert utgave av en spiss som \'av og til er frustrerende, men som har en kvikk teknikk for en som er så stor\'.

Carew skryter på sin side tilbake av sin nye trener.

- At Gerard Houllier er i Lyon er veldig viktig. Han er en stor trener, og det er veldig bra for meg å få spille for ham. Det er attraktivt og spennende å spille for en så erfaren manager.

10 comeback-konger

Her er hele lista:

1. John Carew, Lyon

2. Hernan Crespo, Chelsea

3. Jerzy Dudek, Liverpool

4. Olaf Lindenbergh, Ajax

5. Sebastian Deisler, Bayern München

6. Esteban Cambiasso, Inter Milan

7. Diego Forlan, Villareal

8. Samuel Eto\'o, Barcelona

9. Edwin van der Sar, Manchester United

10. Ruud van Nistelrooy, Manchester United

Gi din kommentar: Noen som mangler på lista?

SLO REAL SIST: John Carew var sterkt delaktig da Lyon knuste Real Madrid med 3-0 på hjemmebane. I kveld møtes lagene i Spania.