<strong>SUPER-COMEBACK:</strong> Mari Malm Frafjord har ikke spilt på landslaget siden 2012. Likevel var hun sjef i det norske forsvaret som stoppet OL-sensasjonen Angola i går kveld. Foto: NTB Scanpix
SUPER-COMEBACK: Mari Malm Frafjord har ikke spilt på landslaget siden 2012. Likevel var hun sjef i det norske forsvaret som stoppet OL-sensasjonen Angola i går kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Comeback-Marit er den nye forsvarssjefen

Marit Malm Frafjord (30) skulle egentlig ikke til Rio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): I OL i London i 2012 var Marit Malm Frafjord kaptein. Etter å ha vunnet sitt andre OL-gull overrasket hun med å si nei til mer landslagsspill.

Hun var lei av alle skadene, og ville redusere belastningen litt.

Først i sommer, etter en god og skadefri sesong med Larvik, meldte hun interesse for å spille med flagget på brystet igjen.

Da Thorir Hergeirsson offentliggjorde troppen som skulle reise til Rio for å forsvare London-gullet sto ikke Marit på lista hans.

Men Da Linn Jørum Sulland ble skadet og måtte kaste inn OL-håndkledet, tok Thorir telefonen og ba Marit Malm Frafjord gjøre seg reiseklar likevel.

Forsvarssjef

I åpningskampen mot Brasil fikk hun knapt spilletid. Mot Spania sist mandag slapp hun mye mer til, og tok umiddelbart tak i forsvaret, Det gjorde hun så utmerket at hun startet kampen i midtforsvaret mot Angola - og ble stående der kampen i gjennom - til Norges begeistring og Angolas ditto frustrasjon.

Fiorsvarsrufset mot Spania ble borte med Marit i midten.

Hun framsto som den klippen Norge vil trenge lenger fram i OL, når motstanden blir hakket tøffere.

- Landslaget spiller etter samme prinsipp som jeg er vant med fra før, og vi gjør det samme i Larvik, så overgangen er ikke så stor, sier hun til Dagbladet.

- Og jeg har trent bra, jeg føler meg i god form, sier hun.

- Hvordan var det å komme inn i landslaget igjen rett før OL, etter å ha vært borte så lenge.

Følte seg «hjemme»

- Det gikk veldig fint. Etter to dager på samling i Ulsteinvik følte jeg med «hjemme». Og jeg kjenner jo disse jentene fra før, sier Marit Malm Frafjord, som foruten å dirigere det norske forsvaret også har en rolle som Heidi Løkes reserve på strek.

Sikker på kvalitetene

- Er du overrasket over denne progresjonen, fra å ikke bli tatt ut til å være «fast på laget»?

- Jeg bestemte meg for å være klar om jeg fikk sjansen, sier Malm Frafjord til Dagbladet.

<strong>KLIPPE:</strong> OL-sensasjonen Angolas seiersrekke ble effektivt stoppet da de møtte Marit Malm Frafjord (t.h.) og Stine Bredal Oftedal i det norske forsvaret.Foto: AP Photo/Matthias Schrader / NTB Scanpix
KLIPPE: OL-sensasjonen Angolas seiersrekke ble effektivt stoppet da de møtte Marit Malm Frafjord (t.h.) og Stine Bredal Oftedal i det norske forsvaret.Foto: AP Photo/Matthias Schrader / NTB Scanpix Vis mer

- Det er selvsagt gøy å få spilletid. Og ekstra gøy når vi klarer å sette forsvaret så godt som vi gjorde mot Angola.

- Jeg føler meg ganske sikker på kvalitetene mine i forsvar. For selv om jeg ikke har spilt på landslaget på nesten fire år, har jeg spilt Champions League med Larvik møtt mye sterk motstand.

- Landslaget spiller etter samme prinsipp som jeg er vant med fra før, og vi gjør stort sett det samme i Larvik, så overgangen er ikke så voldsom, sier den 182 centimeter høye 30-åringen som effektivt har bidratt til at Norge mer og mer ser ut som en olympisk gullkandidat.

- Mer å spille på

- Dere i media er så opptatt av enkeltspillere, smiler Thorir Hergeirsson når han får spørsmål om Marit Malm Frafjords spesielle reise inn mot OL.

- Hun var god mot Angola, det er sant, men jeg tror ikke hun hadde fått til alt om hun ikke hadde hatt så gode medspillere i forsvaret.

- Men selvsagt er det godt at hun lykkes, at hun har kommet inn i dette så raskt etter å ha vært ute av laget så lenge. Det gir oss flere strenger å spille på framover.

- Det kan vi trenge, dette er et veldig langt mesterskap, sier Hergeirsson.

For Norges del fortsetter reisa mot sluttspillet med kamp mot Montenegro klokka 21.40 i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer