SUPER-COMEBACK: Mari Malm Frafjord har ikke spilt på landslaget siden 2012. Likevel var hun sjef i det norske forsvaret som stoppet OL-sensasjonen Angola i går kveld. Foto: NTB Scanpix
SUPER-COMEBACK: Mari Malm Frafjord har ikke spilt på landslaget siden 2012. Likevel var hun sjef i det norske forsvaret som stoppet OL-sensasjonen Angola i går kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Comeback-Marit er den nye forsvarssjefen

Marit Malm Frafjord (30) skulle egentlig ikke til Rio.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): I OL i London i 2012 var Marit Malm Frafjord kaptein. Etter å ha vunnet sitt andre OL-gull overrasket hun med å si nei til mer landslagsspill.

Hun var lei av alle skadene, og ville redusere belastningen litt.

Først i sommer, etter en god og skadefri sesong med Larvik, meldte hun interesse for å spille med flagget på brystet igjen.

Da Thorir Hergeirsson offentliggjorde troppen som skulle reise til Rio for å forsvare London-gullet sto ikke Marit på lista hans.

Men Da Linn Jørum Sulland ble skadet og måtte kaste inn OL-håndkledet, tok Thorir telefonen og ba Marit Malm Frafjord gjøre seg reiseklar likevel.

Forsvarssjef

I åpningskampen mot Brasil fikk hun knapt spilletid. Mot Spania sist mandag slapp hun mye mer til, og tok umiddelbart tak i forsvaret, Det gjorde hun så utmerket at hun startet kampen i midtforsvaret mot Angola - og ble stående der kampen i gjennom - til Norges begeistring og Angolas ditto frustrasjon.

Fiorsvarsrufset mot Spania ble borte med Marit i midten.

Hun framsto som den klippen Norge vil trenge lenger fram i OL, når motstanden blir hakket tøffere.

- Landslaget spiller etter samme prinsipp som jeg er vant med fra før, og vi gjør det samme i Larvik, så overgangen er ikke så stor, sier hun til Dagbladet.

- Og jeg har trent bra, jeg føler meg i god form, sier hun.

- Hvordan var det å komme inn i landslaget igjen rett før OL, etter å ha vært borte så lenge.

Følte seg «hjemme»

- Det gikk veldig fint. Etter to dager på samling i Ulsteinvik følte jeg med «hjemme». Og jeg kjenner jo disse jentene fra før, sier Marit Malm Frafjord, som foruten å dirigere det norske forsvaret også har en rolle som Heidi Løkes reserve på strek.

Sikker på kvalitetene

- Er du overrasket over denne progresjonen, fra å ikke bli tatt ut til å være «fast på laget»?

- Jeg bestemte meg for å være klar om jeg fikk sjansen, sier Malm Frafjord til Dagbladet.

KLIPPE: OL-sensasjonen Angolas seiersrekke ble effektivt stoppet da de møtte Marit Malm Frafjord (t.h.) og Stine Bredal Oftedal i det norske forsvaret.Foto: AP Photo/Matthias Schrader / NTB Scanpix
KLIPPE: OL-sensasjonen Angolas seiersrekke ble effektivt stoppet da de møtte Marit Malm Frafjord (t.h.) og Stine Bredal Oftedal i det norske forsvaret.Foto: AP Photo/Matthias Schrader / NTB Scanpix Vis mer

- Det er selvsagt gøy å få spilletid. Og ekstra gøy når vi klarer å sette forsvaret så godt som vi gjorde mot Angola.

- Jeg føler meg ganske sikker på kvalitetene mine i forsvar. For selv om jeg ikke har spilt på landslaget på nesten fire år, har jeg spilt Champions League med Larvik møtt mye sterk motstand.

- Landslaget spiller etter samme prinsipp som jeg er vant med fra før, og vi gjør stort sett det samme i Larvik, så overgangen er ikke så voldsom, sier den 182 centimeter høye 30-åringen som effektivt har bidratt til at Norge mer og mer ser ut som en olympisk gullkandidat.

- Mer å spille på

- Dere i media er så opptatt av enkeltspillere, smiler Thorir Hergeirsson når han får spørsmål om Marit Malm Frafjords spesielle reise inn mot OL.

- Hun var god mot Angola, det er sant, men jeg tror ikke hun hadde fått til alt om hun ikke hadde hatt så gode medspillere i forsvaret.

- Men selvsagt er det godt at hun lykkes, at hun har kommet inn i dette så raskt etter å ha vært ute av laget så lenge. Det gir oss flere strenger å spille på framover.

- Det kan vi trenge, dette er et veldig langt mesterskap, sier Hergeirsson.

For Norges del fortsetter reisa mot sluttspillet med kamp mot Montenegro klokka 21.40 i kveld.