Comeback med smell i

Fullt hus. Best igjen. Comebacket til Liv Grete Skjelbreid Poiree ble en eneste stor opptur.

Jenta fra Hålandsdalen var spent som ei lita jente på første skoledag før start på skiskyttersprinten over 7,5 kilometer på Beitostølen lørdag.

Det var ikke så rart etter ett års fravær fra sporten på grunn av barnefødsel.

Skepsisen var ubegrunnet. Skjelbreid Poiree slo til med seier i første forsøk. Fullt hus på stående. Fullt også på liggende.

I mål var hun 18,9 sekunder foran tyske Kati Wilhelm på 2. plass.

- Det eneste som kunne ha gått bedre i dag var farten i sporet, sa gladjenta etter seieren.

Mye trening

Skjelbreid har forberedt seg godt til comebacket. Lille Emma tar naturlig nok mye tid, men det har blitt god tid til trening også.

- Jeg har trent masse for å komme tilbake. Det kommer til å bli en spennende vinter, sa Skjelbreid Poiree, som sa at hun hadde skutt gode serier og følte at hun hadde god kontroll.

- Jeg var kjempespent før start, og det var utrolig bra at jeg klarte å gjennomføre som jeg gjorde. Jeg er vel den første mammaen som er kommet skikkelig tilbake i skiskyttermiljøet. Dette hjalp skikkelig på motivasjonen. Nå er jeg der jeg skal være, sa hun.

Det har hun helt rett i. Kun franske Delphine Peretto og Sandrine Bailly skjøt fullt hus ved siden av vinnerjenta blant topp 15.

God sommer

Du må ha gjort en del ting riktig når du vinner så kontrollert etter å ha blitt mamma. Skjelbreid Poiree legger heller ikke skjul på at hun har hatt en strålende sommersesong der det meste har klaffet bak seg. Vi må helt tilbake til april og NM 2002 for å finne hennes siste løp.

For ordens skyld: Hun vant da også.

- Men det er for tidlig å si hvor god jeg er på ski ennå. Hvor god jeg er vet vi ikke før vi skriver januar/februar, mente vinneren på Beitostølen.

Bak tyske Kati Wilhelm på. 2. plass fulgte nok en tysk jente. Katrin Apel tok 3. plassen. Gro Marit Istad Kristiansen ble nummer seks, Linda Tjørhom nummer sju.

(NTB)