Comeback på Ullevaal

Her er gladmeldingen til alle som har levd i håpet om å få se Erik Mykland med flagget på brystet igjen.

I morgen spilles oppgjøret mellom Drillos anno 1994 og Vålerenga. Kampen er til inntekt for et fotballprosjekt i Afrika i regi av blant annet Røde Kors, og de gamle landslagskjempene har sagt ja, en etter en. Men det har lenge vært usikkert om Erik Mykland, kanskje det største navnet av dem alle, ville bli å finne på kampkortet. Inntil nå.

VIF-direktør Kjetil Siem, initiativtaker til prosjektet, bekrefter nå overfor Dagbladet at Erik Mykland stiller i norsk landslagsdrakt på Ullevaal i morgen kveld.

-  Myggen gleder seg

-  Myggen er med. Han sa endelig ja for et par dager siden, sier Kjetil Siem til Dagbladet.

Det lyktes ikke Dagbladet å få tak i Mykland i går, men ifølge Siem gleder 33-åringen seg stort til å møte igjen Drillo og resten av gjengen.

En skade i akillesen gjorde at den tekniske midtbane-eleganten ble tvunget til å legge opp som fotballspiller. Myggen har tidligere signalisert at han kunne tenke seg comeback hvis akillesproblemene bedrer seg, men foreløpig siste stoppested i fotballkarrieren har vært danske F.C. København.

Landslagstrøya la han vekk noe tidligere, og han har ikke spilt med flagget på brystet siden februar 2000. Siem tror ikke Myggens skadesituasjon gjør det umulig for ham å spille.

-  Vi kommer jo til å operere med flytende bytter, og så vidt jeg har skjønt satser han på å spille. Men hvor mye det blir, vet jeg ikke. Men uansett: Myggen er med i troppen igjen, understreker Siem.

Bare to forfall

Det er i alle fall ingenting å si på oppmøteviljen blant de gamle VM-heltene fra 1994. Bare to forfall er meldt foran morgendagens batalje, og det må man kunne si det står respekt av.

-  Bare Dan Eggen og Sigurd Rushfeldt har sagt at de ikke klarer å stille. Ellers regner jeg med at resten er klare til dyst, sierSiem.

Det betyr at du igjen har muligheten til å se Bratseth, Thorstvedt, Jostein Flo og resten av gjengen spille Drillo-fotball på Ullevaal. Og har du en drøm om å spille med gamlegutta, eller dagens Vålerenga for den saks skyld, så er det ikke for seint. SMS-konkurransen der du kan vinne en plass i troppen til en av lagene, er ennå ikke avsluttet.

-  Vi kjører konkurransen så tett opp mot kampen som mulig. Vinneren blir avgjort i kveld eller i morgen tidlig, sier Kjetil Siem. Det betyr at du fortsatt kan sende inn begrunnelse for hvorfor akkurat du fortjener å vinne. Men argumentasjonen bør være god, for det er mange som har lagt inn en god søknad allerede.

-  Det er kommet inn mange bra begrunnelser. Folk har virkelig vært kreative, sier Siem.

KLINER TIL: Myggen var en kjempe på midtbanen.
STIKKER EN TUR INNOM: Det er over fire år siden Erik Mykland spilte sin siste landskamp. I morgen stiller han igjen med flagget på brystet sammen med Erik Thorstvedt når Drillos 94 møter Vålerenga til oppvisningskamp på Ullevaal. Her fra EM-seieren mot Spania i 2000.