HAT TRICK: Solveig Gulbrandsen scoret hat trick mot Danmark. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HAT TRICK: Solveig Gulbrandsen scoret hat trick mot Danmark. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Comeback-Solveig senket Danmark med hat trick

Vant 5-2 over Danmark i Algarve Cup.

Solveig Gulbrandsen gjorde ekte hattrick i første omgang da Norges kvinnelandslag i fotball avsluttet Algarve Cup med 5-2-seier over Danmark i kampen om 5.-plass.

34-åringen har enda en gang angret en beslutning om å legge opp og er tilbake på landslaget. Onsdag viste hun hvor viktig hun kan bli for Norge i sommerens VM-sluttspill i Canada.

Allerede i kampens 6. minutt presenterte hun seg første gang. Etter en flott norsk kontring la Ida Elise Enget inn fra høyre, og Gulbrandsen hadde løpt seg fri på lengste stolpe, der hun satte inn 1-0.

Norge dominerte mot et dansk lag som ikke er kvalifisert for VM og hadde flere sjanser før Gulbrandsen doblet ledelsen i det 34. minutt. Maren Mjelde sto for forspillet med et fint raid og en pasning skrått ut i feltet.

Vakkert To minutter før pause fullførte veteranen sitt hattrick da hun fikk ballen i returrommet etter hjørnespark og på vakkert vis lobbet den i krysset.

Danskenes stjernespiss Pernille Harder kontret inn et reduseringsmål kvarteret ut i annen omgang, men Ingrid Moe Wold og Melissa Bjånesøy økte hver sin gang for et norsk lag som gjorde tre bytter ved pause og ytterligere tre i løpet av annen omgang.

Harder fikk inn et nytt trøstemål etter en dødball og var ikke langt fra å fullføre et hattrick hun også, men den norske seieren var ikke i fare.

Høyt nivå I gruppespillet tapte Norge knepent 1-2 for USA, som onsdag tok sin 10. seier i den prestisjetunge turneringen med 2-0 over Frankrike i finalen. Julie Johnston og Christen Press scoret målene i finalen mellom to av de ni VM-klare deltakerlagene.

Tyskland tok tredjeplassen med 2-1-seier over Sverige takket være scoringer av Anja Mittag og Alexandra Popp, mens det gir en pekepinn på turneringens nivå at verdensmester Japan måtte nøye seg med 9.-plass etter 2-0-seier over Island.

Even Pelleruds lag har spilt fire kamper på åtte dager. Etter tapet mot USA ble det 1-0-seier over Island og 2-2 mot VM-klare Sveits. Det ga annenplass i gruppen.

(NTB)