Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Comebacket i engelsk fotball kunne ikke vært bedre

To reserver snudde nederlag til seier for Ole Gunnar Solskjær. Det er taktiske grep som det som skaper store managere.

VANT: Ole Gunnar Solskjær vant sin første kamp som manager for Cardiff City 2-1 over Newcastle på St. James' Park.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VANT: Ole Gunnar Solskjær vant sin første kamp som manager for Cardiff City 2-1 over Newcastle på St. James' Park. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

NEWCASTLE (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær snudde seg mot Cardiff-benken da dommeren blåste av etter pluss 95 minutter, gliste bredt og ble omfavnet av glade kamerater. Det er mange måter å starte en managerkarriere på. Denne er den beste.

Det er noen år siden alle fotografene på en toppkamp i England sto foran spillertunnellen og ventet på en nordmann. Om det noen gang har skjedd. Men da Newcastle og Cardiff entret St. james Park i ettermiddag var det bare en mann alt handlet om før avspark:

Ole Gunnar Solskjær.

Og det var mange bilder å ta underveis også. Ole Gunnar Solskjær var usedvanlig aktiv på sidelinja etter å ha tatt de fem første minuttene sittende på benken. Og det er ikke til å undre på det. Når justeringer gjort på taktikktavla - og Ole Gunnar Solskjær har allerede gjort tydelige forandringer med måten Cardiff opptrer på med ball - er det viktig å være hands on og på toppen av alt når endringene settes ut i praksis.

Og Cardiff spilte Solskjær-fotball fra avspark i Newcastle, framoverrettet og med stort mot og ditto vilje til å holde i ballen. Noen frykt for å flytte fram folk borte mot Newcastle var det heller ikke å spore. Og da kampens første skikkelige avslutningen kom etter 11 minutter var det Cardiffs høyreback Kevin McNaughton som var oppe i banen og skjøt over fra pluss 20 meter.

Det var ikke farlig.

Men det var et tydelig tegn på hvordan Solskjær ønsker det.

26 minutter inn i kampen, etter å ha vist seg fram så vidt fem minutter tidligere, fikk Newcastles Hatem Ben Arfa den plassen han hele tiden søker og ønsker i rommet mellom motstanderens forsvarslinje og midtbane. Der og da var Cardiff heldige som ikke havnet et mål bak. For skuddet var en kanon og manglet bare noen centimetere på å gi hjemmelaget 1-0 der det smalt i innsiden av stanga.

Samtidig var det et lite tegn på at hjemmelaget var i ferd med å løfte seg.

Det er mye godt å si om Cardiff og spillernes evner og ferdigheter. Spillerne Ole Gunnar Solskjær har arvet er mange hakk over de han forlot i Molde. Og da de trengte det, etter egentlig ikke å ha produsert noe som helst før pause, ble de plutselig farlige også.

Derfor ble 1-0 til 1-2.

For Newcastle var det beste laget fra avspark i andre omgang. Og kjørte kampen fullstendig. Og da Papiss Cisse gjorde 1-0 etter 62 minutter var det bare noen få som så noen vei tilbake for Cardiff.

Ole Gunnar Solskjær var en av dem.

Reserven Craig Noones 1-1 gjorde at The Telegraphs Henry Winter twitret og genierklærte Ole Gunnar Solskjær som manager 72 minutter inn i karrieren. Frazier Campbells, Solskjærs første spillerbytte denne ettermiddagen, 1-2 bare underbygger påstanden om at nordmannen vet hva han driver med. Og etter kampen, her i presserommet på St. James' Park, er engelske journalister fulle av beundring for Solskjærs debut og måten han ledet laget på.

Comebacket i engelsk fotball kunne ikke vært bedre.

SPENT: Før kampen var Solskjær spent, men han gledet seg. Etter kampen kunne han juble. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SPENT: Før kampen var Solskjær spent, men han gledet seg. Etter kampen kunne han juble. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer