FØLER SEG BEDRE: Etter en tung start på Tour de France føler Alberto Contador at formen begynner å komme. Foto: Laurent Cipriani / AP
FØLER SEG BEDRE: Etter en tung start på Tour de France føler Alberto Contador at formen begynner å komme. Foto: Laurent Cipriani / APVis mer

Contador: - Føler meg bedre dag for dag

Spanjolen ser frem til Alpene.

RODEZ/TRONDHEIM: (procycling.no) Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) ble parkert av Chris Froome (Team Sky) opp til La Pierre Saint Martin på den tiende etappen. Etter det har Contador sett bedre ut, og ser ut til å ha fått Giro d'Italia ut av beina.

- Jeg trenger tid for å bli bedre. Egentlig føler jeg meg bedre dag for dag. Det er oppmuntrende både for meg og lage. Jeg har aldri startet Touren på denne måten, og det er mange vanskelige etapper igjen hvor ting kan skje, sier Contador

Tøff Etappe

Lørdagens etappe i Tour de France er småkuppert og ender opp i Mende. Like før mål møter mann en vegg av en stigning, lekegrinden til Laurent Jalabert. Col de la Croix Neuve, eller Montée Laurent Jalabert som den kalles passer de eksplosive klatrerne som hånd i hanske. 

Sist touren var innom her i 2010 var det Joaquim Rodriguez som var sterkest, og det er ikke utenkelig at lagkameraten til Alexander Kristoff tar enda en etappeseier. Contador har også skumle planer på etappen.

- Mange vil tape tid på etappen til Mende. Det er tre kilometer på 10 prosent. Det skal bli vanskelig å slå Chris Froome mann mot mann så vi må kanskje finne på noe sammen med andre lag fremover. Sky er sterke og må angripes fra alle kanter. Akkurat nå tenker jeg dag for dag. Jeg må hente meg inn igjen etter disse varme dagene, så får vi se hva jeg kan gjøre i Alpene, sier Contador.

Contador ligger for øyeblikket på sjetteplass i sammendraget 4'04'' bak sammenlagtleder Froome.

Må utnytte mulighetene

Selv om Contador har tapt mye tid til Chris Froome så har Tinkoff-Saxo gjort en god Tour de France. De vant en etappe med Rafal Majka og var nær å vinne med Peter Sagan på fredag. 

Hele laget jobbet for at Peter Sagan skulle vinne etappen, men slovaken kom til kort mot Greg Van Avermaet (BMC) i tøffe avslutningen i Rodez.

- Målet er å få resultater i denne Touren og det er mange muligheter for oss. En slik tøff finale som denne et bare ett eksempel (Rodez). Hvis Froome fortsetter slik han har gjort må vi innse at det blir veldig vanskelig å slå han. Derfor kan vi ikke kaste bort sjansen til å vinne etapper, men vil skal heller ikke gi opp den gule trøyen ennå. Det er langt igjen, sier sportsdirektør i Tinkoff-Saxo Sean Yates 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!